WLJ

Județul Brăila e un loc bun pentru pescuit sau vânătoare

Bun venit în
Județul Brăila

stema braila

Localizare:

Județul Brăila se află în regiunea Muntenia din România, în partea de est a ţării şi are ca vecini judeţele Galaţi la nord, Tulcea la est, Constanţa şi Ialomiţa la sud, Buzău la vest şi Vrancea la nord-vest.

Suprafaţă:

4.766 km²

Populaţie:

305.000 locuitori

Capitala(Reşedinţa):

Oraşul Brăila 206.000 locuitori

Religia:

Ortodoxă

Siglă maşini:

BR

Prefix telefonic:

0239 sau 0339

Municipii:

Brăila

Oraşe:

Făurei, Ianca, Însurăţei

Drumuri principale:

E87(DN2b) Brăila-Galaţi

E584(DN21) Brăila-Însurăţei-Slobozia

DN2b Brăila-Făurei-Buzău

DN22 Brăila-Râmnicu Sărat

DN23 Brăila-Focşani

Braila harta


Județul Brăila

 

Relieful, clima, râurile şi lacurile din Județul Brăila:

Județul Brăila are un relief predominant de câmpie (Câmpia Bărăganului şi Câmpia Brăilei) şi luncă (Lunca Dunării, Lunca Siretului şi Balta Brăilei). Cele mai mari altitudini abia depăşesc 100 de metri. Clima din județul Brăila este temperat-continentală cu veri călduroase şi ierni mai blânde. Tempertura medie anuală se învârte în jurul valorii de 11º C, iar precipitaţiile sunt puţine fiind necesare irigaţiile pentru agricultură. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Cele mai importante râuri cu bazinele lor sunt Dunărea, Siretul şi Buzăul fiecare cu afluenţii lor. Cele mai mari şi mai importante lacuri sunt lacul Tătaru, lacul Sărat, lacul Albina şi lacul Lutul Alb.

Flora şi fauna, obiectivele şi atracţiile turistice din Județul Brăila:

Flora este reprezentată de pădurile de foioase (stejar, plop, salcie), iar fauna este specifică zonei de câmpie cu multe specii de rozătoare şi peşti în lacuri şi râuri, pescuitul fiind o ramură importantă în zonă. Cele mai importante obiective şi atracţii turistice din Județul Brăila sunt Insula Mică şi Insula Mare a Brăilei, Pădurea Viişoara, Staţiunea Lacu Sărat, Muzeele din Brăila, Faleza Dunării, Cetatea Brăilei, Centrul istoric, Ceasul din centru şi multe altele. Vizitează Județul Brăila!


insula mica Județul Brăila

Insula Mică a Brăilei unde își are începuturile Delta Dunării


stema orasul braila Oraşul Brăila

Summary
Județul Brăila e un loc bun pentru pescuit sau vânătoare
Article Name
Județul Brăila e un loc bun pentru pescuit sau vânătoare
Description
Județul Brăila e bogat în lacuri pline de peşti, păduri și rezervații naturale, iar Delta Dunării începe aici. Fă o tură cu barca pentru o experienţă unică
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo