WLJ

Botswana are cea mai mare deltă interioară din lume, Okavango

Bun venit în Botswana

botswana steag

Localizare:

Țara este situată în partea de sud din Africa cu graniţe la Namibia în nord-vest, Zambia în nord, Zimbabwe în nord-est şi Africa de Sud în sud.

Suprafaţă:

581.730 km²

Populaţie:

2.450.000 locuitori

Capitala:

Gaborone 440.000 locuitori

Moneda:

Pula

Limbi vorbite:

Engleză, Tswana

Religia:

Romano-Catolică, Protestantă, Animism

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie

Fus orar:

+2 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

BW

Prefix telefonic:

+267

botswana harta


Botswana

 

Relieful şi clima din Botswana:

Botswana este o ţară cu o suprafaţă medie, dar cu o populaţie şi o densitate foarte mică datorită prezenţei bine cunoscutului Deşert Kalahari care acoperă peste 75 % din suprafaţa reliefului. În partea de nord se află mlaştina fluviului Okavango (cea mai mare deltă interioară din lume) care abundă în specii de animale, iar singura câmpie fertilă se află în sud-est unde este concentrată marea majoritate a populaţiei. Cu toate că ţara este afectată de secetă şi are o climă fierbinte cu temperaturi ridicate uneori peste 40 – 50º C, agricultura este principala activitate.

Râurile, resursele, turismul şi populaţia din Botswana:

Principalul râu al Bostwanei este Limpopo. Parcul Naţional Chobe precum şi multe alte parcuri şi rezervaţii de pe teritoriul ţării protejează sute de specii de păsări şi mamifere. Țara se bazează foarte mult pe bogatele sale resurse de diamante (al treilea producător al lumii), uraniu, cupru, aur, petrol, cărbuni şi nichel. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Turismul devine din ce în ce mai important pentru populaţia majoritar Tswana. Ţara şi-a obţinut independenţa de la Marea Britanie la 30 Septembrie 1966. Vizitează Botswana!


Delta Okavango în BotswanaDelta Okavango în Botswana


Summary
Botswana are cea mai mare deltă interioară din lume, Okavango
Article Name
Botswana are cea mai mare deltă interioară din lume, Okavango
Description
Botswana are o populaţie mică şi multe puncte şi atracţii turistice printre care cele mai importante sunt Delta interioară Okavango şi Parcul Naţional Chobe
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo