WLJ

Bosnia şi Herţegovina este o frumoasă ţară montană

Bun venit în
Bosnia şi Herţegovina

bosnia flag

Localizare:

Bosnia şi Herţegovina este o ţară mică desprinsă din fosta Yugoslavie, care este situată în Europa de Sud-Est, cu o micuţă coastă de 20 de km la Marea Adriatică în vest şi avându-i ca vecini pe Croaţia în vest şi nord, Serbia în est şi Muntenegru în sud-est.

Suprafaţă:

51.129 km²

Populaţie:

3.840.000 locuitori

Capitala:

Sarajevo 664.000 locuitori

Moneda:

Marka

Limbi vorbite:

Croată, Bosniacă şi Sârbă

Religia:

Romano-Catolică, Ortodoxă, Islamism

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie parţială

Fus orar:

+1 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

BA

Prefix telefonic:

+387

bosnia map


Bosnia şi Herţegovina

 

Relieful, agricultura şi numele de Bosnia şi Herţegovina:

Țara are un relief montan în mare parte, de la vest la est întinzându-se lanţul Alpilor Dinarici cu cel mai înalt vârf, Maglic de 2.387 m înălţime. În partea de sud sunt cele mai fertile regiuni bune pentru agricultură cultivându-se cereale, fructe, bumbac şi tutun. Numele ţării este format din cuvintele Bosnia provenit de la râul Bosna din apropiere denumit de romani Bossina şi din cuvântul Herţegovina care la rândul său este compus din cuvântul Herzog care înseamnă duce în germană şi cuvântul slav Ovina care înseamnă ţară, aşadar Ţara ducelui.

Clima, râurile şi populaţia din Bosnia şi Herţegovina:

Mai bine de jumătate din teritoriul Bosniei şi Herţegovina este împădurit, cele mai importante fiind pădurile de stejar, fag şi pin. Clima este mediteraneană spre Marea Adriatică şi continentală în interior, cu veri călduroase şi ierni reci. Râurile principale sunt Sava, Bosna, Drina şi Neretva. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Cel mai important grup de popoare sunt bosniacii, majoritatea fiind musulmani, dar există şi grupuri de croaţi şi de sârbi. Sarajevo, capitala ţării este unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume. Vizitează Bosnia şi Herţegovina!


Mostar, un frumos oraş medieval din Bosnia şi HerţegovinaMostar, un frumos oraş medieval din Bosnia şi Herţegovina 


Summary
Bosnia şi Herţegovina este o frumoasă ţară montană
Article Name
Bosnia şi Herţegovina este o frumoasă ţară montană
Description
Bosnia şi Herţegovina este o ţară ex-yugoslavă din Balcani. Capitala ei, Sarajevo este considerat a fi unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo