WLJ

Bhutan e o ţară frumoasă şi liniştită din Munţii Himalaya

Bun venit în Bhutan

bhutan steag

Localizare:

Bhutan este una dintre cele mai mici ţări din Asia, situată în Asia de Sud şi având doi vecini, pe China la nord şi India la sud.

Suprafaţă:

47.000 km²

Populaţie:

745.000 locuitori

Capitala:

Thimphu 80.000 locuitori

Moneda:

Ngultrum

Limbi vorbite:

Dzongkha, Nepaleză, Engleză

Religia:

Budism, Hinduism

Forma de guvernământ:

Monarhie, Dictatură

Fus orar:

+6 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

BT

Prefix telefonic:

+975

bhutan harta


Bhutan

 

Relieful, turismul, agricultura şi alte aspecte despre Bhutan:

Bhutanul este aproape complet acoperit de un relief montan şi de munţii Himalaya cu multe dintre piscuri depăşind înălţimea de 7.000 de m. Cel mai înalt vârf al ţării este Kula Kungri cu 7.554 m înălţime. Singurele porţiuni fertile se regăsesc în văile dintre munţi acolo unde se află majoritatea oraşelor şi satelor şi în Câmpia Duars din sudul ţării. Din păcate este o ţară izolată unde turismul încearcă din greu să ţină pasul cu lumea modernă deoarece până în 1961 acesta a fost interzis. Agricultura e activitatea de bază cultivându-se orez, chili, orz, porumb şi crescându-se oi, vite şi iaci pentru hrana proprie şi pentru transport. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Fără turism, agricultură şi rezervele forestiere ale ţării, economia ar fi la pământ. Din păcate sistemele sanitar şi de învăţământ sunt slab dezvoltate. Ţara a obţinut independenţa la 08 august 1949. Vizitează Bhutan!


Peisaj montan BhutanezPeisaj montan Bhutanez


Summary
Bhutan e o ţară frumoasă şi liniştită din Munţii Himalaya
Article Name
Bhutan e o ţară frumoasă şi liniştită din Munţii Himalaya
Description
Bhutan e o ţară muntoasă din Asia de Sud. Peisajele sunt minunate, iar turismul în creştere. Unele din cele mai înalte vârfuri din Asia sunt în Himalaya
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo