WLJ

Benin e o perlă şi una din cele mai înguste ţări africane

Bun venit în Benin

benin steag

Localizare:

Benin sau fosta republică Dahomey este o ţară din Africa de Vest care îi are ca vecini pe Togo la vest, Burkina Faso şi Niger la nord şi Nigeria la est. Sudul ţării este mărginit de Golful Guineei.

Suprafaţă:

112.622 km²

Populaţie:

10.200.000 locuitori

Capitala:

Porto-Novo 400.000 locuitori

Moneda:

Franc Vest African CFA

Limbi vorbite:

Franceză, Fon, Yoruba

Religia:

Islamism, Animism, Romano-Catolică

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie

Fus orar:

+1 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

BJ

Prefix telefonic:

+229

benin harta


Benin

 

Relieful, râurile, clima, populaţia, agricultura şi oraşele din Benin:

Benin este un stat a cărui lăţime nu depăşeşte 325 de km, iar lungimea maximă este de aproximativ 650 de km. Relieful este constituit dintr-un ţărm cu plaje, lagune şi păduri de mangrove, o câmpie costieră fertilă şi dealuri şi munţi joşi în centru şi în nord. Beninul este traversat de câteva râuri, cele mai importante fiind fluviul Niger la nord şi râul Oueme care izvorăşte din centrul ţării şi se varsă în Golful Guineei. Clima este tropicală cu precipitaţii mari în sud, care scad treptat spre nord iar temperaturile sunt ridicate. Populaţia este predominant rurală lucrând în agricultură cultivând orez, porumb, manioc, mei, igname şi bumbac şi crescând oi, capre şi vite. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Capitala Beninului este Porto-Novo, dar Cotonou este cel mai mare oraş cu peste 700.000 de oameni şi este considerat capitala diplomatică şi administrativă. Populaţia majoritară este Fon, dar grupurile de Yoruba, Adja sau Somba sunt şi ele importante. După obţinerea independenţei de la Franţa la 01 august 1960, au urmat o serie de conflicte care au afectat ţara. Vizitează Benin!


benin local tribe

Trib local din Benin


Summary
Benin e o perlă şi una din cele mai înguste ţări africane
Article Name
Benin e o perlă şi una din cele mai înguste ţări africane
Description
Benin are un climat tropical şi 2 oraşe majore: Cotonou cel mai mare oraş şi Porto-Novo capitala. Veţi găsi aici unele din cele mai frumoase plaje africane
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo