WLJ

Belize e vizitat de peste 400.000 de turişti în fiecare an

Bun venit în Belize

belize steag

Localizare:

Aceasta este o micuţă ţară situată în America Centrală, având ieşire în partea de est la Marea Caraibilor şi ca vecini pe Mexic în nord şi Guatemala în vest şi sud.

Suprafaţă:

22.960 km²

Populaţie:

330.000 locuitori

Capitala:

Belmopan 13.300 locuitori

Moneda:

Dolarul Belizan

Limbi vorbite:

Engleză

Religia:

Romano-Catolică

Forma de guvernământ:

Democraţie parlamentară

Fus orar:

-6 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

BZ

Prefix telefonic:

+501

belize harta


Belize

 

Relieful, pădurile şi alte aspecte:

Belize a mai fost cunoscută sub numele de Hondurasul Britanic până în 1973, deoarece a fost sub dominaţie britanică până în anul 1981 când şi-a obţinut independenţa. În ce priveşte relieful are o porţiune joasă de câmpie şi mlaştini în partea de nord, precum şi o zonă muntoasă spre centru şi sud având aproape jumătate din suprafaţă acoperită cu păduri subtropicale şi cu copaci precum mahonul sau Sapota Zapotilla un copac din care se fabrică guma de mestecat. Ţara cuprinde în Marea Caraibilor mai multe insule formate din corali pe o lungime de 300 km de-a lungul coastei statului.

Turismul, populaţia şi agricultura:

Turismul este o ramură foarte importantă ca şi în toate ţările Americii Centrale, fiind vizitată de peste 400.000 de turişti anual pentru plajele impecabile şi pentru vestigiile istorice. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Populaţia este în majoritate rurală şi se ocupă cu silvicultura sau agricultura prin cultivarea trestiei de zahăr, a citricelor, porumbului şi orezului. Capitala cu acelaşi nume este cel mai mare oraş din ţară cu o populaţie de 65.000 de locuitori. Vizitează Belize!


Apus de soare peste coasta statului BelizeApus de soare peste coasta statului Belize


Summary
Belize e vizitat de peste 400.000 de turişti în fiecare an
Article Name
Belize e vizitat de peste 400.000 de turişti în fiecare an
Description
Belize este o ţară mică unde mii de turişti vin în fiecare an pentru frumuseţea peisajelor, pentru vestigiile istorice şi pentru plajele cu nisip fin
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo