WLJ

Belgia are în Bruxelles una dintre cele mai frumoase capitale

Bun venit în Belgia

belgia flag

Localizare:

Belgia este o ţară mică situată în Europa de Nord-Vest, cu ieșire la Marea Nordului în partea de nord-vest şi are graniţe cu următoarele ţări: Olanda la nord, Franța la sud, Luxemburg la sud-est și Germania la est.

Suprafaţă:

30.528 km²

Populaţie:

10.239.000 locuitori

Capitala:

Bruxelles 1.076.000 locuitori

Moneda:

Euro

Limbi vorbite:

Flamanda, Olandeza, Franceza, Germana.

Religia:

Romano-Catolică

Forma de guvernământ:

Regat, Democrație

Fus orar:

+1 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

BE

Prefix telefonic:

+32

belgium map


Belgia

 

Relieful, râurile şi oraşul Anvers:

Belgia este o țară cu un relief de câmpie plată costieră, asemănător cu cel al Olandei, brăzdată de delte, râuri și canale. Cea mai mare parte a țărmului este marcată de o centură de dune uriașe de nisip. Râul principal, Meuse, este legat de alte râuri prin canale, mare parte din ele fiind navigabile pentru vaporașe. Orașul port Anvers, a conferit țării un puternic caracter comercial, mare parte din traficul comercial al țării, trecând pe aici. Totodată acest oraș este cunoscut datorită prelucrării diamantelor.

Districte, importanţa, oraşele şi economia Belgiei:

Țara e împărțită în 3 districte: Flandra, Valonia și capitala cu teritoriile învecinate. Bruxelles-ul e un important centru de afaceri internațional. Aici își au sediul printre altele, Uniunea Europeană și NATO. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com). Alte orașe importante sunt Brugge, Antwerp, Charleroi și Gent. Locuitorii se ocupă cu agricultura ca ramură principală a țării, însă economia se bazează cel mai mult pe turismul din ce în ce mai înfloritor. Vizitează Belgia!


Istoricul Grand Place în centrul Bruxelles-ului, BelgiaIstoricul Grand Place în centrul Bruxelles-ului, Belgia


Summary
Belgia are în Bruxelles una dintre cele mai frumoase capitale
Article Name
Belgia are în Bruxelles una dintre cele mai frumoase capitale
Description
Belgia este o micuță, dar foarte frumoasă țară din Nord-Vestul Europei cu un peisaj rural minunat şi o mulţime de obiective şi atracţii turistice
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo