WLJ

Belarus are minunata Pădure Belovezhskaya şi 10.000 de lacuri

Bun venit in Belarus

belarus flag

Localizare:

Belarus este o ţară de mărime medie situată în Europa de Est, fără ieşire la mare şi are graniţe cu următoarele ţări: Lituania şi Letonia la nord, Federaţia Rusă la nord şi est, Ucraina la sud şi Polonia la vest.

Suprafaţă:

207.595 km²

Populaţie:

9.458.000 locuitori

Capitala:

Minsk 2.100.000 locuitori

Moneda:

Rubla bielorusă

Limbi vorbite:

Bielorusă, Rusă

Religia:

Ortodoxă, Atei jumătate din populaţie

Forma de guvernământ:

Republică, Dictatură

Fus orar:

+3 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

BY

Prefix telefonic:

+375

belarus map


Belarus

 

Relieful, lacurile, râurile şi pădurile din Belarus:

Bielorusia este o ţară cu un relief jos de câmpie în partea de nord şi mlaştini în partea de sud unde se află Mlaştinile Pripetului, partea centrală fiind traversată de un lanţ muntos de mică altitudine. Deţine peste 10.000 de lacuri şi o mulţime de râuri, cele mai importante fiind Neman, Pripet şi Nipru. Aproape jumătate din suprafaţa ţării este acoperită de păduri, cea mai importantă fiind Pădurea Belovezhskaya (Bialowieza), care este cea mai mare rezervaţie naturală din Europa în vederea protejării zimbrilor, o specie pe cale de dispariţie. Din păcate țara a avut de suferit atât din pricina celor două războaie mondiale unde au murit milioane de locuitori, dar şi din cauza exploziei centralei nucleare de la Cernobâl, care a adus o grămadă de efecte negative, radiaţiile afectând mediul şi populaţia chiar şi astăzi.

Economia, industriile şi populaţia din Belarus:

Locuitorii se ocupă cu agricultura, însă datorită faptului că țara deţine puţine resurse naturale şi minerale, economia trece de foarte mulţi ani printr-o perioadă care se dovedeşte destul de proastă. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Cele mai importante industrii sunt cele constructoare de maşini, de electrice şi electronice şi de utilaje agricole. Mai bine de 80% din populaţie sunt bieloruşi, restul fiind ruşi, polonezi şi ucrainieni. Cel mai mare oraş şi capitala ţării, precum şi cea mai mare zonă industrială din ţară este Minsk. Vizitează Belarus!


belarus mir castel

Castelul Mir, Patrimoniul Mondial UNESCO în Belarus


Summary
Belarus are minunata Pădure Belovezhskaya şi 10.000 de lacuri
Article Name
Belarus are minunata Pădure Belovezhskaya şi 10.000 de lacuri
Description
Belarus e mai puţin cunoscută dar ascunde multe atracţii din care cea mai importantă este cea mai mare rezervaţie naturală din Europa, pădurea Belovezhskaya
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo