WLJ

Barbados mai e numit şi Mica Anglie pentru vestigiile britanice

Bun venit în Barbados

Barbados steag

Localizare:

Barbadosul este cea mai estică insulă din Caraibe, fiind situată la est de insulele Saint Vincent şi Grenadine şi la nord de Trinidad şi Tobago între Marea Caraibilor şi Oceanul Atlantic.

Suprafaţă:

430 km²

Populaţie:

285.000 locuitori

Capitala:

Bridgetown 97.000 locuitori

Moneda:

Dolarul Barbadorian

Limbi vorbite:

Engleză

Religia:

Anglicană, Penticostală

Forma de guvernământ:

Democraţie parlamentară

Fus orar:

-4 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

BB

Prefix telefonic:

+1-246

barbados harta


Barbados

 

Relieful, turismul, agricultura, clima şi populaţia din Barbados:

Insula cu o lungime de 34 de km şi o lăţime de 23 km are un relief de altitudine joasă, având însă o regiune deluroasă în partea de nord. Doar coasta dinspre Marea Caraibilor este căutată de turişti pentru plajele ei cu nisip alb, spre deosebire de coasta Atlantică care este colţuroasă. Populaţia ţării se ocupă cu turismul, serviciile, dar şi cu agricultura, culturile de trestie de zahăr ocupând peste 80% din terenurile arabile. Barbadosul face parte din arhipelagul Antilelor Mici cu o climă tropicală cu temperaturi constante în jur de 25-30º C anual. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com)

Primii locuitori ai insulei au fost amerindienii nomazi sau indienii araucani, iar populaţia actuală este formată din oameni de culoare numiţi bajani, majoritatea locuind în capitală sau în apropierea acesteia. Britanicii au întemeiat o colonie în 1627, până atunci insula fiind o bună perioadă pustie. Barbadosul şi-a obţinut independenţa faţă de Marea Britanie în 30 noiembrie 1966. Este supranumită Mica Anglie datorită numeroaselor clădiri şi vestigii istorice rămase de pe vremea dominaţiei britanice. Vizitează Barbados!


Plajă şi peisaj fantastice din BarbadosPlajă şi peisaj fantastice din Barbados


Summary
Barbados mai e numit şi Mica Anglie pentru vestigiile britanice
Article Name
Barbados mai e numit şi Mica Anglie pentru vestigiile britanice
Description
Barbados este un arhipelag din Antilele Mici cultivat cu trestie de zahăr. Mai este denumit şi Micuţa Anglie datorită vestigiilor istorice britanice
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo