WLJ

Bahrain este conectată la continent printr-un pod lung

Bun venit în Bahrain

Bahrain steag

Localizare:

Bahrain este cea mai mică ţară din Orientul Mijlociu fiind de fapt un grup de insule situat în Golful Persic, insula cea mai mare fiind legată de Arabia Saudită printr-un pod lung.

Suprafaţă:

715 km²

Populaţie:

1.235.000 locuitori

Capitala:

Manama 330.000 locuitori

Moneda:

Dinar din Bahrain

Limbi vorbite:

Arabă

Religia:

Islamism

Forma de guvernământ:

Monarhie, Dictatură

Fus orar:

+3 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

BH

Prefix telefonic:

+973

bahrain harta


Bahrain sau Bahrein

 

Relieful, clima, resursele, populaţia şi numele Bahrainului:

Ţara are un relief de altitudine joasă (cel mai înalt punct abia atinge 135 m), deşertic, cu o climă foarte uscată şi fierbinte, precipitaţiile fiind de sub 150 mm pe an. Temperatura medie a verii este de 35º C, iar a iernii de 16-18º C. Pe lângă petrol, are importante resurse de aluminiu, iar cea mai mare parte a populaţiei este implicată în servicii, turism şi industria extractivă a petrolului şi producerii substanţelor de diferite tipuri. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Familia Al Khalifa conduce statul de mai mult timp. Capitala Manama este cel mai mare oraş, dar oraşul Al Muharraq este şi el foarte important. Numele ţării provine de la cuvântul arab Bahr care se traduce cu Mare, Bahrein însemnând Cele două mări. Şi-a obţinut independenţa faţă de Marea Britanie la 15 August 1971. Vizitează Bahrain!


Peisaj de noapte în Manama, BahrainPeisaj de noapte în Manama, Bahrein


Summary
Bahrain este conectată la continent printr-un pod lung
Article Name
Bahrain este conectată la continent printr-un pod lung
Description
Bahrain e o mică ţară insulară din Orientul Mijlociu. E cunoscută drept Cele două mări şi e o ţară frumoasă şi bogată cu vreme călduroasă şi plaje însorite
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo