WLJ

Austria are oraşe frumoase, Salzburg sau Viena şi staţiuni de ski

Bun venit în Austria

austria steag

Localizare:

Austria este o altă ţară muntoasă situată în Europa Centrală, fără ieşire la mare, avându-i ca vecini pe Germania şi Republica Cehă în nord, Slovacia şi Ungaria în est, Slovenia şi Italia în sud, Elveţia în sud-vest şi Liechtenstein în vest.

Suprafaţă:

83.860 km²

Populaţie:

8.460.000 locuitori

Capitala:

Viena 2.420.000 locuitori

Moneda:

Euro

Limbi vorbite:

Germană

Religia:

Romano-Catolică

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie

Fus orar:

+1 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

AT

Prefix telefonic:

+43

austria harta


Austria

 

Relieful, clima şi arterele hidrografice din Austria:

Austria este renumită peste tot în lume pentru peisajele sale superbe şi pentru frumoasele staţiuni de iarnă unde turiştii pot practica schiul şi alte sporturi de iarnă. Are un relief montan în partea de vest şi centrală, altitudinile scăzând în partea de sud-est, în est şi în nord. Peste două treimi din teritoriul ţării este acoperit de Munţii Alpi, astfel că fără existenţa tunelurilor şi a şoselelor suspendate, accesul în zonă ar fi foarte dificil. Cel mai înalt vârf al ţării este vârful Großglockner cu ai săi 3.797 m înălţime. Partea de nord şi estică este caracterizată de o regiune deluroasă, parte de vest a câmpiei Panonice. Clima Austriei este temperat uscată, dar ea variază în funcţie de altitudine. Verile sunt blânde, iar iernile sunt lungi şi reci. Iarna temperaturile se situează în jurul valorilor de -10 până la 0º C, iar vara ele sunt între 20-25º C. Fluviul Dunărea şi afluenţii ei sunt cele mai importante artere hidrografice din ţară. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com)

Economia, populaţia şi o scurtă istorie a Austriei:

Austria e o ţară împădurită în mare parte cu puţine terenuri arabile, dar fiind renumită pentru produsele lactate. Energia electrică este generată de torenţii rapizi din munţi, o parte din energie fiind folosită la producerea fierului, a oţelului şi a aluminiului. Austriecii fabrică vapoare, maşini şi diferite unelte. Demn de menţionat este faptul că ţara este renumită pentru producţia bijuteriilor, a sticlăriei şi a îmbrăcămintei tradiţionale. La nivel de conducere, ţara a ieşit din umbră datorită familiei de Habsburg care a întemeiat un mare imperiu devenind marele imperiu Austro-Ungar, însă în secolul XX, datorită războaielor Austria a fost ocupată pe rând de Uniunea Sovietică, Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa, câştigându-şi independenţa abia în 27 Iulie 1955. Vizitează Austria!


Râul Salzach curge prin Salzburg, Austria

Râul Salzach curge prin Salzburg, Austria


Summary
Austria are oraşe frumoase ca Salzburg sau Viena şi staţiuni de ski
Article Name
Austria are oraşe frumoase ca Salzburg sau Viena şi staţiuni de ski
Description
Vizitează Austria, cu Salzburg, oraşul lui Mozart, capitala Viena, oraşul Innsbruck cu resorturile sale montane liniştite şi alte obiective turistice
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo