WLJ

Armenia are în Erevan, unul din cele mai vechi oraşe din lume

Bun venit în
Armenia

armenia steag

Localizare:

Armenia este o ţară mică situată în zona Caucaziană (noi am inclus-o în Orientul Mijlociu) între Europa şi Asia, având ca vecini pe Georgia la nord, Azerbaidjan la est şi sud-vest, Iran la sud şi Turcia la vest.

Suprafaţă:

29.750 km²

Populaţie:

3.265.000 locuitori

Capitala:

Erevan 1.122.000 locuitori

Moneda:

Dram

Limbi vorbite:

Armeană, Azeră

Religia:

Ortodoxă, Islamism

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie parţială

Fus orar:

+4 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

AM

Prefix telefonic:

+374

armenia harta


Armenia

 

Relieful şi agricultura din Armenia:

Armenia este una din fostele ţări care au făcut parte din Uniunea Sovietică până la obţinerea independenţei în 21 Decembrie 1991. Are un relief muntos, altitudinea medie fiind de peste 1.800 de m. Între aceşti munţi înalţi care culminează în vârful Aragats Lerr de 4.090 m înălţime, se află văi abrupte şi doar o mică parte din teritoriul Armeniei este valorificat în agricultură, cultivându-se cartofi, cereale, tutun, legume, fructe şi altele.

Clima şi apele Armeniei:

Clima Armeniei este continentală, cu veri calde (o medie de aproximativ 23-27º C) şi ierni reci şi lungi (o medie de aproximativ -2 până la 2º C). Precipitaţiile variază şi ele în funcţie de anotimp şi de altitudine, uneori aceasta depăşind 1.200 – 1.500 de mm. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Cele mai importante râuri ale ţării sunt Aras, Tigru, Eufrat, dar şi mai importante sunt lacurile, dintre care cel mai mare este lacul Sevan situat în estul ţării, care conţine peste 80% din apa stătătoare a Armeniei. Precum vecina ei, Turcia, țara este şi ea afectată de cutremure puternice care au provocat numeroase daune, decese şi pagube materiale.

Resursele, capitala şi populaţia Armeniei:

Din păcate dacă cutremurele nu sunt de ajuns pentru locuitorii acestei ţări, ea a fost de la obţinerea independenţei în conflict cu Azerbaidjanul pentru o bucată de pământ, astfel că aceste conflicte au dus la scăderea economiei şi au adus mai multe crize. Armenia însă încearcă să revină cu ajutorul resurselor sale de aur, cupru, zinc sau aluminiu, dar şi cu ajutorul industriilor ei dezvoltate precum cea a construcţiilor de maşini, alimentară sau chimică. Capitala şi cel mai mare oraş este Erevan fiind unul dintre cele mai vechi oraşe din lume cu peste 5.000 de ani vechime. Populaţia este formată în majoritate din armeni. Vizitează Armenia!


peisaj montan splendid din armenia

Un frumos peisaj montan din Armenia


Summary
Armenia are în Erevan, unul din cele mai vechi oraşe din lume
Article Name
Armenia are în Erevan, unul din cele mai vechi oraşe din lume
Description
Armenia, o ţară săracă dintre Europa şi Asia are frumoasa capitală Erevan, unul din cele mai vechi oraşe din lume, dar şi multe peisaje montane frumoase
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo