WLJ

Antigua și Barbuda are plaje nisipoase însorite şi o apă caldă

Bun venit în
Antigua și Barbuda

Antigua si Barbuda steag

Localizare:

Cele două insule mari şi altele mai mici fac parte din arhipelagul Antilelor Mici şi sunt supranumite şi Tărâmul celor 365 de insule. Sunt localizate în partea de est din Caraibe având Oceanul Atlantic la est şi Marea Caraibilor la vest.

Suprafaţă:

442 km²

Populaţie:

82.000 locuitori

Capitala:

Saint John 43.400 locuitori

Moneda:

Dolar est-caribian

Limbi vorbite:

Engleză, Engleză Creolă

Religia:

Anglicană, Metodistă, Catolică

Forma de guvernământ:

Democraţie parlamentară

Fus orar:

-4 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

AG

Prefix telefonic:

+1-268

antigua si barbuda harta


Antigua și Barbuda

 

Turismul, fauna, flora şi populaţia din Antigua și Barbuda:

Insula Antigua este cea mai mare dintre ele deţinând peste 98% din populaţie. Barbuda deţine restul populaţiei. Locuitorii insulelor îşi obţin veniturile în cea mai mare parte din turism, fiind încă dependente de Marea Britanie care a colonizat-o iniţial. Cu toate că aceste insule nu au nici un râu sau lac, ele îşi adună apa potabilă din cantitatea anuală de peste 1.000 mm. Datorită plajelor sale superbe cu nisip fin şi alb, insulele atrag anual turiştii în căutare de relaxare şi distracţie, aceştia aducând mare parte din venitul total al ţării. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Pădurile sunt aproape inexistente, însă în Antigua şi Barbuda se află numeroase specii de păsări, dar şi peşti în apele inconjurătoare. Recifurile de corali atrag numeroşi turişti pasionaţi de scufundări. Vechii locuitori ai insulelor au fost urmaşii populaţiei de culoare care formează peste 90% din populaţie. Independenţa a fost obţinută în 01 noiembrie 1981. Vizitează Antigua şi Barbuda!


panoramă Antigua și Barbuda

Panoramă Antigua și Barbuda


Summary
Antigua şi Barbuda are plaje nisipoase însorite şi o apă caldă
Article Name
Antigua şi Barbuda are plaje nisipoase însorite şi o apă caldă
Description
Antigua şi Barbuda din Caraibe, este un paradis adevărat pentru orice turist. Plaje cu nisip alb, ape turcoaz, staţiuni frumoase şi vreme caldă
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo