WLJ

Angola are multe de arătat şi un climat tropical umed

Bun venit în Angola

angola steag

Localizare:

Angola este o ţară mare situată în Africa central-vestică cu un ţărm lung la Oceanul Atlantic în partea de vest şi graniţe cu Namibia la sud, Zambia la est, Republica Democrată Congo la nord şi se învecinează şi cu Congo prin exclava Cabinda.

Suprafaţă:

1.246.700 km²

Populaţie:

20.500.000 locuitori

Capitala:

Luanda 5.400.000 locuitori

Moneda:

Kwanza

Limbi vorbite:

Portugheză

Religia:

Romano-Catolică, Protestantă, Animism

Forma de guvernământ:

Republică, Dictatură

Fus orar:

+1 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

AO

Prefix telefonic:

+244

angola harta


Angola

 

Relieful, râurile şi flora din Angola:

Angola are un relief diversificat cu partea de vest înspre ocean dominată de podişul Huila şi podişul Bié foarte înalt cu aspect montan unde se află vârful cel mai mare al ţării Morro Moca de 2.620 m înălţime. În partea de nord se află o câmpie costieră fertilă, iar restul teritoriului este acoperit de dealuri şi platouri care pot ajunge la 1.000 de m. Ţara este străbătută de numeroase râuri dintre care cele mai importante sunt Cuango, Cuanza, Cunene şi Cubango, dar şi afluenţii fluviilor Congo şi Zambezi. Cea mai mare parte a teritoriului este acoperită de savană însă în partea de nord şi în regiunea Cabinda sunt păduri tropicale luxuriante.

Clima, industria, populaţia şi capitala Angolei:

Clima Angolei este foarte fierbinte de tip tropical cu sezonul secetos arid între Mai şi Octombrie şi sezonul umed între Noiembrie şi Aprilie când precipitaţiile sunt mai abundente. Un puternic război civil a afectat ţara de la obţinerea independenţei faţă de Portugalia la 11 Noimebrie 1975 şi până în 2002 astfel că toate domeniile ţării au fost serios afectate şi distruse. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Cu toate că agricultura este înfloritoare cu peste 80% din populaţie lucrând în acest domeniu, iar resursele de petrol, diamante, cherestea şi fier sunt aducătoare de venituri mari, Angola suferă în continuare şi în prezent. Cele trei grupuri etnice principale sunt Ovimbundu, Kimbundu şi Bakongo. Capitala şi cel mai mare oraş şi port al Angolei este Luanda situată în nord-vestul ţării la Oceanul Atlantic. Vizitează Angola!


luanda capitala angola

Capitala Luanda, Angola


Summary
Angola are multe de arătat şi un climat tropical umed
Article Name
Angola are multe de arătat şi un climat tropical umed
Description
Angola, una din cele mai mari ţări din Africa are o viaţă sălbatică abundentă. E aproape în totalitate acoperită de savană, dar Cabinda are pădure tropicală
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo