WLJ

Andorra are piscuri montane şi panorame splendide

Bun venit în Andorra

andorra steag

Localizare:

Aceasta este una dintre cele mai mici ţări din lume, situată între Franţa la nord şi Spania la sud, în Munţii Pirinei, făcând parte din Europa de sud-vest.

Suprafaţă:

468 km²

Populaţie:

85.000 locuitori

Capitala:

Andorra la Vella 63.500 locuitori

Moneda:

Euro

Limbi vorbite:

Franceză, Catalană, Castiliană

Religia:

Romano-Catolică

Forma de guvernământ:

Co-Principat, Democraţie

Fus orar:

+1 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

AD

Prefix telefonic:

+376

andorra harta


Andorra

 

Relieful, clima şi guvernarea:

Andorra şi-a obţinut independenţa la 08 Septembrie 1278. Are un relief muntos aflat în munţii Pirinei, iar localităţile principatului precum şi capitala Andorra la Vella se află în văile munţilor. Clima este alpină cu influenţe mediteraneene cu veri calde şi ierni reci cu zăpadă care acoperă munţii timp de mai multe luni pe an. Mare parte din teritoriul ţării este acoperit de păduri. Franţa şi Spania ajută şi apără această micuţă ţară care este de fapt guvernată atât de episcopul spaniol de Urgel, cât şi de preşedintele Franţei.

Turismul, numele şi populaţia:

Țara se bazează în principal pe turism, atrăgând milioane de turişti anual, mai ales iarna în staţiunile sale montane, dar şi vara pentru relaxare şi multă linişte. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Numele provine de la cuvântul Andurrial care înseamnă Ţara acoperită de tufe. Majoritatea populaţiei este formată din localnici andorrani, dar aici locuiesc mari grupuri de spanioli, francezi, portughezi şi italieni. Vizitează Andorra!


santa coloma andorra

Oraşul Andorrez Santa Coloma între piscurile Pirineilor


Summary
Andorra are piscuri montane şi panorame splendide
Article Name
Andorra are piscuri montane şi panorame splendide
Description
Andorra, o micuţă dar minunată ţară are piscuri montane înalte şi câteva panorame frumoase de admirat. Călătoriţi aici dacă veniţi din Franţa sau Spania
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo