WLJ

Algeria e aproape în totalitate acoperită de Deşertul Sahara

Bun venit în Algeria

algeria steag

Localizare:

Algeria este una dintre cele mai mari ţări din Africa, situată în partea de Nord-Vest a Africii, cu ieşire la Marea Mediterană la nord şi graniţe cu Maroc la vest, Mauritania şi Mali la sud-vest, Niger la sud-est şi Libia şi Tunisia la est.

Suprafaţă:

2.381.741 km²

Populaţie:

37.500.000 locuitori

Capitala:

Alger 5.000.000 locuitori

Moneda:

Dinar algerian

Limbi vorbite:

Arabă, Berberă

Religia:

Islamism

Forma de guvernământ:

Republică, Dictatură

Fus orar:

+1 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

DZ

Prefix telefonic:

+213

algeria harta


Algeria

 

Relieful, clima şi populaţia din Algeria:

Algeria are un relief format în cea mai mare parte din cel mai mare deşert din lume, Deşertul Sahara. Singurele porţiuni acoperite de munţi se află în partea de nord şi este vorba de Munţii Atlas cu punctul maxim în vârful Tahat de 3.003 m înălţime. Această grupă de munţi împarte regiunile joase de câmpie în două fâşii înguste, una la nord de deşert şi cea de-a doua pe coasta Mării Mediterane acolo unde se concentrează mai bine de 90% din populaţie. Clima este temperată cu influenţe mediteraneene în partea de nord, iar în deşert este o climă foarte aridă unde nu plouă decât o dată la câţiva ani. Verile sunt calde şi iernile blânde cu temperaturi crescute uneori depăşind chiar 50º C în deşert, iar precipitaţiile variază în funcţie de locaţie. În această țară predomină vânturile calde de tip Sirocco. Aproximativ trei sferturi din populaţie sunt arabi, iar un sfert berberi. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com)

Agricultura şi resursele din Algeria:

Singurele regiuni pentru agricultură aflate în nord sunt cultivate cu cereale, smochini, curmali, măslini şi citrice, dar veniturile cele mai importante provin din comerţul cu gaze naturale şi petrol, Algeria fiind al doilea exportator mondial de petrol şi al cincilea cu privire la gazele naturale. Din păcate turismul este foarte limitat datorită numeroaselor conflicte. Fii atent şi plănuieşte bine dinainte dacă vizitezi Algeria!


Panorama capitalei Algeriei, AlgierPanorama capitalei Algeriei, Algier


Summary
Algeria e aproape în totalitate acoperită de Deşertul Sahara
Article Name
Algeria e aproape în totalitate acoperită de Deşertul Sahara
Description
Algeria, cea mai mare ţară din Africa este aproape în totalitate acoperită de Deşertul Sahara, dar are locuri frumoase, iar Alger este o capitală frumoasă
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo