WLJ

Albania e puțin cunoscută turismului, dar oferă multe

Bun venit în Albania

albania steag

Localizare:

Albania este situată în partea de sud a Europei, în peninsula Balcanică, cu ieşire la Marea Adriatică în vest şi graniţe cu Muntenegru şi Serbia la nord, Macedonia la est şi Grecia la sud-est.

Suprafaţă:

28.748 km²

Populaţie:

2.832.000 locuitori

Capitala:

Tirana 764.000 locuitori

Moneda:

Lek

Limbi vorbite:

Albaneză

Religia:

Ortodoxă, Islamism

Forma de guvernământ:

Republică, Democraţie parţială

Fus orar:

+1 ore faţă de Greenwich

Siglă maşini:

AL

Prefix telefonic:

+355

albania map


Albania

 

Relieful, lacurile, râurile şi clima Albaniei:

Albania este una dintre cele mai slab dezvoltate ţări din Europa şi are un relief de câmpie în partea de vest spre Marea Adriatică, iar în partea centrală şi de est se află un lanţ muntos cu cel mai înalt vârf, Korab la 2.751 m înălţime. Are două lacuri mari, Shkoder şi Ohrid la graniţa cu Muntenegru respectiv Macedonia şi este traversată de numeroase râuri care se varsă toate în Marea Adriatică. Clima țării este continentală dar cu influenţe mediteraneene, cu veri calde şi ierni blânde. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Temperatura medie iarna este de 5 până la 9º C, iar vara de la 24 la 28º C.

Populaţia şi agricultura Albaniei:

Cea mai mare parte a populaţiei lucrează în agricultură existând mari culturi de grâu, porumb, cartofi şi sfeclă de zahăr, dar locuitorii cresc de asemenea milioane de oi. Aproape întreaga populaţie este formată din albanezi de religie musulmană, aproape întreg secolul XX Albania fiind sub conducere comunistă, practic aproape izolaţi de restul Europei, economia ţării rămânând tare în urmă. Capitala ţării este Tirana, iar Durres sau Flores sunt alte oraşe importante. Vizitează Albania!


Coasta Albaniei la Marea Adriatică

Coasta Albaniei la Marea Adriatică


Summary
Albania e puțin cunoscută turismului, dar oferă multe
Article Name
Albania e puțin cunoscută turismului, dar oferă multe
Description
Albania, a fost din păcate izolată pentru mult timp de restul continentului dar ascunde multe frumuseți care așteaptă să fie descoperite de catre tine
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo