WLJ

În Județul Vrancea puteți găsi Parcuri și Rezervații Naturale

Bun venit în
Judeţul Vrancea

stema vrancea

Localizare:

Judeţul Vrancea se află în regiunea Moldova-Muntenia din România, în partea de est a ţării şi are ca vecini judeţele Covasna la vest, Buzău la sud, Brăila la sud-est, Galaţi la est, Vaslui la nord-est şi Bacău la nord.

Suprafaţă:

4.857 km²

Populaţie:

321.000 locuitori

Capitala(Reşedinţa):

Oraşul Focşani 71.000 locuitori

Religia:

Ortodoxă

Siglă maşini:

VN

Prefix telefonic:

0237 sau 0337

Municipii:

Focşani

Oraşe:

Adjud, Mărăşeşti, Panciu, Odobeşti

Drumuri principale:

E85 (DN2) Bacău-Adjud-Mărăşeşti-Focşani-Buzău

DN2m Focşani-Odobeşti

DN23 Focşani-Brăila

DN2d Focşani-Târgu Secuiesc

DN2l Mărăşeşti-Panciu-Lepşa

DN11a Oneşti-Adjud-Bârlad

Vrancea county Map


Judeţul Vrancea

 

Relieful, clima, râurile şi lacurile din Judeţul Vrancea:

Judeţul Vrancea are un relief format din munţi în partea de vest (Munţii Vrancei), Subcarpaţii Curburii în partea centrală şi Câmpia Moldovei şi Lunca Siretului (Câmpia Siretului Inferior) în partea de est. Majoritatea teritoriului are o înălţime cuprinsă între 100 şi 800 m, dar altitudinea maximă se află în vârful Lăcăuţi de 1.777 m înălţime. Clima din Judeţul Vrancea este temperat-continentală şi variază mult în funcţie de altitudine. În zona montană temperatura medie anuală este de 4-6º C, pe când la câmpie este de 9-10º C, iar verile sunt calde şi iernile friguroase. Principalele râuri cu bazinele lor sunt Siret, Trotuş, Milcov, Râmnicu Sărat şi Putna, iar cele mai mari lacuri sunt Călimăneşti, Negru, Verde sau Mândreşti.

Flora şi fauna, obiectivele şi atracţiile turistice din Judeţul Vrancea:

Având în vedere complexitatea formelor de relief, sunt prezente o floră bogată şi toate etajele pădurilor cunoscute în România de la pădurile de foioase (fag, stejar, plop, frasin, ulm sau gorun) până la cele de conifere (brad, molid, pin). Fauna este şi ea variată de la rozătoare, ciocănitoare, potârniche, veveriţă, vulpe, jder, mistreţ şi alte animale de câmpie şi podiş până la ursul brun, râsul, lupul, pisica sălbatică, cerbul, căprioara şi alte animale specifice zonei montane. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Cele mai importante obiective şi atracţii turistice din Judeţul Vrancea sunt Municipiul Focşani cu parcurile şi muzeele sale, Rezervaţia Naturală Muntele Furu, Rezervaţia Naturală Cheile Tişiţei, Rezervaţia Naturală Cheile Cozei, alte rezervaţii naturale, Rezervaţia Protejată Focul Viu de la Andreiaşu de Jos, Cascada Putnei, Lunca Siretului, Lacul Negru, plantaţiile de viţă de vie cunoscute în Europa, Mănăstirile Lepşa şi Straoane şi multe altele. Vizitează Judeţul Vrancea!


Mausoleul Eroilor de la Mărăşeşti, Judeţul VranceaMausoleul Eroilor de la Mărăşeşti, Județul Vrancea


stema focsani Oraşul Focşani

Summary
În Județul Vrancea puteți găsi Parcuri și Rezervații Naturale
Article Name
În Județul Vrancea puteți găsi Parcuri și Rezervații Naturale
Description
În Județul Vrancea turiștii pot vedea ultimele păduri virgine din Europa unde fauna și flora sunt bogate sau pot face o drumeție în Parcurile Naturale
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo