WLJ

Județul Vâlcea are parcuri naționale, lacuri și peisaje splendide

Bun venit în
Judeţul Vâlcea

stema valcea

Localizare:

Judeţul Vâlcea se află în regiunea Oltenia din România, în partea de sud a ţării şi are ca vecini judeţele Hunedoara la nord-vest, Gorj la vest, Dolj la sud-vest, Olt la sud-est, Argeş la est şi Sibiu la nord.

Suprafaţă:

5.765 km²

Populaţie:

353.000 locuitori

Capitala(Reşedinţa):

Oraşul Râmnicu Vâlcea 91.000 locuitori

Religia:

Ortodoxă

Siglă maşini:

VL

Prefix telefonic:

0250 sau 0350

Municipii:

Râmnicu Vâlcea, Drăgăşani

Oraşe:

Băbeni, Băile Govora, Băile Olăneşti, Bălceşti, Berbeşti, Brezoi, Călimăneşti, Horezu, Ocnele Mari

Drumuri principale:

E68 (DN7) Sibiu-Brezoi-Călimăneşti-Râmnicu Vâlcea-Piteşti

DN7a Brezoi-Obârşia Lotrului

DN67 Râmnicu Vâlcea-Ocnele Mari-Băile Govora-Horezu-Târgu Jiu

DN64 Băile Olăneşti-Râmnicu Vâlcea-Băbeni-Drăgăşani-Caracal

DN65c Horezu-Bălceşti-Craiova

DN67b Târgu Cărbuneşti-Drăgăşani-Piteşti

harta judeţul vâlcea


Judeţul Vâlcea

 

Relieful, clima, râurile şi lacurile din Judeţul Vâlcea:

Judeţul Vâlcea are un relief format din Carpaţii Meridionali în partea de nord cu grupele de munţi: Munţii Lotru, Munţii Făgăraş, Munţii Latoriţei, Munţii Căpăţânii, Munţii Cozia şi Munţii Parâng, iar în partea centrală şi de sud sunt Subcarpaţii şi Podişul Getic cu altitudini ce coboară până la 200-300 m altitudine. Cel mai înalt punct al judeţului se află în vârful Grohotiş de 2.366 m înălţime. Clima din Judeţul Vâlcea este temperat-continentală, iar temperaturile variază în funcţie de formele de relief. În zona montană temperaturile scad frecvent sub 0º C, pe când în zonele mai joase media anuală este de 9-10º C. Precipitaţiile variază între 600 şi1.200 mm pe an. Cele mai lungi şi mai importante râuri care străbat judeţul Vâlcea sunt Oltul şi Lotrul, iar cele mai mari lacuri sunt Vidra, Călimăneşti, Dăeşti, Băbeni, Zăvideni, Govora, Râureni şi altele.

Agricultura, fauna şi flora, obiectivele şi atracţiile turistice din Judeţul Vâlcea:

Agricultura predomină în zonele joase, pe când în mare parte a judeţului Vâlcea flora este reprezentată de pădurile de conifere şi amestecul lor cu cele de foioase. În multe locuri se cultivă pomi fructiferi şi viţă de vie. Pădurile adăpostesc o mare varietate a faunei printre care capra neagră, ursul brun, veveriţa, cocoşul de munte, acvila, cerbul, căprioara, mistreţul, vulpea şi altele. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Cele mai importante obiective şi atracţii turistice din Judeţul Vâlcea sunt staţiunile pentru relaxare, tratamente şi odihnă cu izvoare minerale de la Băile Olăneşti, Băile Govora, Băile Căciulata, Ocnele Mari sau Călimăneşti, Parcul Naţional Cozia, lacul Vidra, Mănăstirile Cozia, Arnota, Turnu, Govora sau Hurezi, Municipiul Râmnicu Vâlcea, Muzeul Satului Vâlcean, Grădina Zoo Râmnicu Vâlcea, Cetatea Buridava şi multe altele. Vizitează județul Vâlcea!


Lacul Vidra și împrejurimile sale întotdeauna vor impresiona orice turist, Județul VâlceaLacul Vidra și împrejurimile sale întotdeauna vor impresiona
orice turist, Județul Vâlcea


stema ramnicu valcea Oraşul Râmnicu Vâlcea

parcul national buila vanturarita

Parcul Naţional Buila Vânturariţa

Mănăstirile, bisericile și schiturile din Buila Vânturarița

Mănăstirile, bisericile și schiturile
din Parcul Național Buila Vânturarița

Summary
Județul Vâlcea are parcuri naționale, lacuri și peisaje splendide
Article Name
Județul Vâlcea are parcuri naționale, lacuri și peisaje splendide
Description
Județul Vâlcea are Parcul Național Cozia și mănăstirile Govora sau Hurezi, apele minerale de la Băile Olănești sau Căciulata şi multe alte locuri minunate
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo