WLJ

Județul Timiș oferă distracție, locuri de pescuit și vânătoare

Bun venit în
Judeţul Timiş

stema timis

Localizare:

Judeţul Timiş se află în regiunea Banat din România, în partea de vest a ţării şi are ca vecini judeţele Arad la nord, Hunedoara la est şi Caraş-Severin la sud-est. La sud-vest se află Serbia, iar la nord-vest Ungaria.

Suprafaţă:

8.697 km²

Populaţie:

650.000 locuitori

Capitala(Reşedinţa):

Oraşul Timişoara 300.000 locuitori

Religia:

Ortodoxă

Siglă maşini:

TM

Prefix telefonic:

0256 sau 0356

Municipii:

Timişoara, Lugoj

Oraşe:

Buziaş, Ciacova, Deta, Făget, Gătaia, Jimbolia, Recaş, Sânnicolau Mare

Drumuri principale:

E671 (DN69) Oradea-Arad-Timişoara

A1 Arad-Timişoara

E70 (DN6) Serbia-Deta-Timişoara-Recaş-Lugoj-Drobeta Turnu Severin

E673 (DN68a) Lugoj-Făget-Săcămaş

DN58a Lugoj-Reşiţa

DN58b Voiteg-Gătaia-Reşiţa

DN59b Deta-Cărpiniş

DN59a Timişoara-Jimbolia

DN59c Jimbolia-Sânnicolau Mare

DN6 Timişoara-Sânnicolau Mare-Ungaria

harta judeţul timiş


Judeţul Timiş

 

Relieful, clima, râurile şi lacurile din Judeţul Timiş:

Judeţul Timiş are un relief complex format din Câmpia de Vest cu înălţimi joase, urmată în partea centrală de o zonă de dealuri şi podiş (Dealurile Pogănişului şi Podişul Lipovei). În partea de est se află Munţii Poiana Ruscă, care dau şi altitudinea maximă a judeţului prin vârful Padeş de 1.380 m înălţime. Clima din judeţul Timiş este continental-moderată de tranziţie cu mari influenţe sub mediteraneene datorită situării mai aproape de zona Mării Mediterane. Temperaturile oscilează foarte mult între 7 şi 15º C media anuală, iar precipitaţiile sunt de 600-700 mm pe an. Principalele râuri sunt Bega şi Timiş, cu afluenţii lor, iar cele mai mari lacuri sunt Pădureni, Surduc şi Drăgoieşti.

Fauna şi flora, atracţiile şi obiectivele turistice din Judeţul Timiş:

În partea de vest a Judeţului Timiş sunt păduri mici de stejar, gârniţă, salcie şi plop, iar în est apar cele de molid şi brad. Fauna este de stepă şi silvostepă şi cuprinde mistreţi, vulpi, căprioare, veveriţe, cerbi, iepuri de câmp, fazani, prepeliţe şi multe altele. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Cele mai importante atracţii şi obiective turistice sunt Municipiul Timişoara (unul dintre cele mai mari şi mai frumoase oraşe din ţară) cu ale sale parcuri şi muzee, staţiunile de odihnă şi tratament Băile Călacea şi Băile Buziaş, Parcul Natural Lunca Mureşului, Lacul Surduc, Pădurile Bistra, Dumbrava şi Buziaş, Muzeul Satului Bănăţean, croazieră pe Bega şi multe altele. Vizitează Judeţul Timiş!


Lacul Surduc este o atracție reală pe toată durata anului în special pentru pescuit și vânătoare, Județul TimișLacul Surduc este o atracție reală pe toată  durata anului
în special pentru pescuit și vânătoare, Județul Timiș


stema timisoara Oraşul Timişoara

Summary
Județul Timiș oferă distracție, locuri de pescuit și vânătoare
Article Name
Județul Timiș oferă distracție, locuri de pescuit și vânătoare
Description
Luaţi o croazieră în judeţul Timiş pe râul Bega, plimbaţi-vă în pădurile sau rezervațiile naturale, înnotaţi în Lacul Surduc sau distraţi-vă în Timișoara
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo