WLJ

Veniţi în județul Satu Mare să vă trataţi problemele de sănătate

Bun venit în
Judeţul Satu Mare

stema satu mare

Localizare:

Judeţul Satu Mare se află în regiunea Maramureş-Crişana din România, în partea de nord-vest a ţării şi are ca vecini judeţele Bihor la sud şi Sălaj, Maramureş la est, la nord se află Ucraina, iar la vest Ungaria.

Suprafaţă:

4.418 km²

Populaţie:

327.000 locuitori

Capitala(Reşedinţa):

Oraşul Satu Mare 93.000 locuitori

Religia:

Ortodoxă

Siglă maşini:

SM

Prefix telefonic:

0261 sau 0361

Municipii:

Satu Mare, Carei

Oraşe:

Ardud, Livada, Negreşti-Oaş, Tăşnad

Drumuri principale:

E671(DN19) Satu Mare-Carei-Oradea

E81(DN19a) Satu Mare-Ardud-Zalău

E58(DN1c) Ungaria-Baia Mare

DN19, Satu Mare-E58-Negreşti Oaş-Sighetu Marmaţiei

DN1f Ungaria-Carei-Tăşnad-Supuru de Sus

harta judeţul satu mare


Judeţul Satu Mare

 

Relieful, clima, râurile şi lacurile din judeţul Satu Mare:

Judeţul Satu Mare are un relief format în cea mai mare parte din câmpii (Câmpia de Vest, Câmpia şi Lunca Someşului), restul fiind ocupat de dealuri (Dealurile de Vest şi Dealurile Crasnei) şi de munţi în partea de nord (Munţii Oaşului şi Munţii Igniş). Cea mai mare altitudine se află în vârful Igniş de 1.307 m înălţime. Clima din judeţul Satu Mare este temperat-continentală cu veri foarte călduroase şi ierni blânde. Temperatura medie anuală se situează între 10 şi 12º C. Cele mai mari temperaturi pot ajunge la 35-40º C, iar cele mai scăzute la -10 până la -20º C. Precipitaţiile variază cu altitudinea între 700 şi 1.200 mm pe an. Principalele râuri sunt Crasna, Someş şi Tur cu afluenţii lor, iar cel mai important lac este Lacul Călineşti.

Fauna şi flora, atracţiile şi obiectivele turistice din judeţul Satu Mare:

Fauna şi flora din judeţul Satu Mare sunt mixte specifice atât zonei de câmpie cât şi de munte. Predomină amestecul pădurilor de foioase cu cele de conifer şi pajiştile întinse în zonele joase de câmpie. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Cele mai importante atracţii şi obiective turistice din judeţul Satu Mare sunt staţiunile de relaxare şi tratament de la Băile Puturoasa, Băile Valea Mariei şi Băile Bixad, Municipiul Satu Mare, muzeele din judeţ, cetăţile cu ruinele lor din Satu Mare, Ardud, Carei, Ţara Oaşului cu portul şi arhitectura specific şi cu muzeul etnografic din Negreşti-Oaş, castelele maghiare din judeţ, Mănăstirile Bixad, Scărişoara Nouă, Ţeghea şi multe altele. Vizitează Judeţul Satu Mare!


Mănăstirea Țeghea din Județul Satu Mare

Mănăstirea Țeghea din Județul Satu Mare


stema satu mare municipiu Oraşul Satu Mare

Summary
Veniţi în județul Satu Mare să vă trataţi problemele de sănătate
Article Name
Veniţi în județul Satu Mare să vă trataţi problemele de sănătate
Description
Județul Satu Mare e popular și unic și își va impresiona turiștii prin activități tradiționale și costume populare, castele și cetăți sau mănăstiri frumoase
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo