WLJ

Județul Prahova ascunde perle precum Castelele Peleș și Pelișor

Bun venit în
Judeţul Prahova

stema prahova

Localizare:

Judeţul Prahova se află în regiunea Muntenia din România, în partea de sud a ţării şi are ca vecini judeţele Braşov la nord, Buzău la est, Ilfov şi Ialomiţa la sud şi Dâmboviţa la vest.

Suprafaţă:

4.716 km²

Populaţie:

715.000 locuitori

Capitala(Reşedinţa):

Oraşul Ploieşti 195.000 locuitori

Religia:

Ortodoxă

Siglă maşini:

PH

Prefix telefonic:

0244 sau 0344

Municipii:

Ploieşti, Câmpina

Oraşe:

Azuga, Băicoi, Boldeşti-Scăeni, Breaza, Buşteni, Comarnic, Mizil, Plopeni, Sinaia, Slănic, Urlaţi, Vălenii de Munte

Drumuri principale:

E60(DN1) Braşov-Azuga-Sinaia-Buşteni-Comarnic-Câmpina-Ploieşti-Bucureşti

A3 Ploieşti-Bucureşti

E577(DN1b) Ploieşti-Mizil-Buzău

DN1a Braşov-Vălenii de Munte-Boldeşti Scăeni-Ploieşti-Bucureşti

DN72 Ploieşti-Târgovişte

DN1d Albeşti-Urziceni

Peleș Castle is one of the most beautiful landmarks of Romania, Prahova CountyCastelul Peleș

Castelul Pelișor

Castelul Pelișor

Bucegi Natural Park

Parcul Natural Bucegi

harta judeţul Prahova


Judeţul Prahova

 

Relieful şi clima din Judeţul Prahova:

Judeţul Prahova are un relief format dintr-o zonă muntoasă în partea de nord (Munţii Bucegi, Munţii Baiului, Munţii Grohotişului şi Munţii Ciucaş), dintr-o zonă de podiş (Subcarpaţii Curburii) în partea centrală şi o zonă de câmpie în partea de sud (Câmpia Înaltă a Ploieştiului-Câmpia Română). Cea mai mare altitudine se află în vârful Omu de 2.505 m înălţime. Clima din Judeţul Prahova este temperat-continentală, dar ea variază mult în funcţie de formele de relief şi de altitudine. Temperaturile în zona montană sunt mult mai scăzute decât în restul judeţului, iar precipitaţiile sunt bogate de peste 1.000 mm pe an. Cele mai importante râuri sunt Prahova, Ialomiţa, Doftana şi Cricovul Sărat, iar cele mai mari lacuri sunt Lacul Fulga şi Lacul Păltinoasa.

Flora, fauna şi atracţiile turistice din Judeţul Prahova:

Flora Judeţului Prahova este de o mare raritate cu frumoase pajişti alpine, arbori şi arbuşti pitici, păduri de molid, brad şi pin, dar şi cu păduri de fag, stejar, ulm, paltin, frasin sau gorun şi cu vegetaţie de stepă. Fauna este foarte variată de la carnivore precum ursul brun carpatin, lupul sau râsul până la iepuri de câmp, dihori, veveriţe, căprioare, cerb lopătar sau mistreţ şi multe alte animale importante. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Cele mai importante atracţii turistice sunt Valea Prahovei cu frumoasele sale oraşe şi staţiuni turistice indiferent de sezon, dar foarte importante pe timp de iarnă datorită pârtiilor pentru sporturi de iarnă, Castelul Peleş şi Castelul Pelişor de la Sinaia, formaţiunile Babele şi Sfinxul de la Buşteni, Valea Cricovului, Valea Doftanei, Staţiunile de relaxare, tratament şi odihnă de la Slănic Prahova, Sinaia, Telega sau Buşteni, Municipiul Ploieşti, Mănăstirile Sinaia, Suzana, Comarnic, Cheia şi Caraiman, muntele de sare de la Slănic Prahova, Casa memorială “Ion Luca Caragiale” unul dintre cei mai mari scriitori români. Vizitează Judeţul Prahova cu Parcul Naţional Munţii Bucegi bogat în trasee de drumeție şi panorame frumoase şi multe altele!


Castelul Peleș este unul dintre cele mai frumoase obiective din România, Județul PrahovaCastelul Peleș este unul dintre cele mai frumoase obiective din România,  Județul Prahova


stema ploiesti Oraşul Ploieşti

Summary
Județul Prahova ascunde perle precum Castelele Peleș și Pelișor
Article Name
Județul Prahova ascunde perle precum Castelele Peleș și Pelișor
Description
Județul Prahova și frumoasa Valea Prahovei îți oferă o călătorie perfectă cu stațiunile Sinaia și Bușteni şi cele mai frumoase castele: Peleș și Pelișor
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo