WLJ

Orientul Mijlociu e una din cele mai bogate regiuni din lume

Bun venit în
Orientul Mijlociu

Localizare:

Orientul Mijlociu este deseori asociat peninsulei Arabice. Este un teritoriu delimitat la nord de Europa prin Turcia, Marea Neagră, Munţii Caucaz, Marea Caspică şi Turkmenistan, la vest se află Marea Mediterană, Africa şi Marea Roşie, la sud se află Oceanul Indian şi Marea Arabiei, iar la est se află statele Pakistan şi Afghanistan.

Suprafaţă:

5.693.000 km²

Populaţie:

230.274.000 locuitori

Cele mai mari oraşe:

Teheran, Baghdad, Riyadh, Abu Dhabi, Baku şi altele.

Limbi vorbite:

Arabă, Azeră, Armeană, Persană, Kurdă şi altele.

Fus orar:

+2 ore până la +3.30 ore faţă de Greenwich


harta orientul mijlociu


Orientul Mijlociu

 

Religiile şi relieful din Orientul Mijlociu:

Acesta este un teritoriu vechi de mii de ani, unde au înflorit unele dintre primele civilizaţii din lume cu religiile lor. Este centrul religiei islamice şi iudaice, dar şi patria creştinismului. Relieful e format în mare parte din deşerturi (Deşertul Sirian, Nafud, Rub al Khali, Kavir şi Lut) şi munţi (Munţii Caucaz, Zagros, Elburz, Hadramaut). Foarte puţine zone sunt acoperite de câmpii, pentru că pe lângă deşert şi munţi, predomină şi zonele de podiş mai ales în Iran (Podişul Iranului).

Clima, râurile, resursele şi conflictele din Orientul Mijlociu:

Clima din Orientul Mijlociu este caldă, aridă cu temperaturi ce deseori depăşesc 40º C. Acest relief neprietenos nu are o floră şi o faună prea bogate şi nici multe ape. Cele mai importante râuri sunt Tigru şi Eufrat. În schimb bogăţia Orientului Mijlociu se măsoară în resursele de petrol (asigură o treime din totalul mondial al producţiei de petrol). (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Din păcate această regiune este tot mai intens măcinată de conflicte, mai ales în Israel acolo unde au avut loc mai multe războaie între iraelieni şi palestinieni şi mai recent în Siria şi Irak. Ţările cuprinse în Orientul Mijlociu sunt mai jos. Vă recomandăm să fiţi foarte atenţi şi să plănuiţi cu mult timp înainte urmărind ştirile înainte să vizitaţi Orientul Mijlociu!


Peninsula Arabică:

Arabia Saudită, Bahrain, Emiratele Arabe Unite, Kuwait, Oman, Qatar, Yemen.

Regiunea Caucaziană:

Armenia, Azerbaidjan.

Altele:

Iordania, Irak, Iran, Israel, Liban, Siria.