WLJ

Judeţul Olt are atracţii turistice frumoase şi importante

Bun venit în
Judeţul Olt

stema olt

Localizare:

Judeţul Olt se află în regiunea Oltenia din România, în partea de sud a ţării şi are ca vecini judeţele Dolj la vest, Vâlcea la nord, Argeş şi Teleorman la est, iar la sud se află Bulgaria.

Suprafaţă:

5.498 km²

Populaţie:

414.000 locuitori

Capitala(Reşedinţa):

Oraşul Slatina 62.000 locuitori

Religia:

Ortodoxă

Siglă maşini:

OT

Prefix telefonic:

0249 sau 0349

Municipii:

Slatina, Caracal

Oraşe:

Balş, Corabia, Drăgăneşti-Olt, Piatra-Olt, Potcoava, Scorniceşti

Drumuri principale:

E574(DN65) Piteşti-Slatina-Balş-Craiova

E70(DN6) Craiova-Caracal-Drăgăneşti Olt-Alexandria-Bucureşti

DN64 Râmnicu Vâlcea-Drăgăşani-Caracal-Corabia

DN54 Caracal-Corabia-Turnu Măgurele

DN55a Bechet-Corabia

harta judeţul olt


Judeţul Olt

 

Relieful şi clima din Judeţul Olt:

Judeţul Olt are un relief format din Podişul Getic în partea de nord şi Câmpia Română în partea de sud. La graniţa cu Bulgaria se află o zonă joasă determinată de Lunca Dunării. Cele mai mari altitudini abia depăşesc 400-500 m. Clima Judeţului Olt este temperat-continentală cu temperaturi ridicate pe timpul verii de peste 30º C, iar pe timp de iarnă acestea scad deseori sub 0º C. Principalele râuri pe lângă Fluviul Dunărea de la graniţa cu Bulgaria sunt râul Olt şi râul Vedea cu afluenţii lor. Lacurile principale sunt Slatina, Ipoteşti, Drăgăneşti, Strejeşti, Frunzaru şi altele. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com)

Flora, fauna şi atracţiile turistice din Judeţul Olt:

Ca în multe zone de pe teritoriul României, predomină pădurile de foioase reprezentate de fag, stejar, gorun, gârniţă, frasin sau ulm, iar în luncile râurilor cele de salcie şi plop. Fauna este specifică zonei joase de câmpie şi de pădure cu iepuri, hârciogi, dihori, veveriţe, mistreţi, căprioare şi altele. Cele mai importante atracţii turistice din Judeţul Olt sunt Pădurea de la Reşca cu cabana de vânătoare, Mănăstirile Brâncoveni, Calui sau Clocociov, Cetatea Sucidava de la Corabia, centrul de ceramică de la Oboga-Calui, Municipiul Slatina, Muzeul de arheologie şi etnografie din Corabia şi multe altele. Vizitează Judeţul Olt!


Mănăstirea Clocociov de la Corabia este situată într-o regiune pitorească, Județul OltMănăstirea Clocociov de la Corabia este situată într-o regiune pitorească, Județul Olt


stema slatina Oraşul Slatina

Summary
Judeţul Olt are atracţii turistice frumoase şi importante
Article Name
Judeţul Olt are atracţii turistice frumoase şi importante
Description
Faceţi o călătorie în Judeţul Olt şi veţi găsi un relief frumos cu lacuri şi atracţii turistice specifice precum mănăstiri, cetăţi şi centre de ceramică
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo