WLJ

În Județul Neamț e unul din cele mai mari lacuri din România

Bun venit în
Județul Neamț

stema neamt

Localizare:

Județul Neamț se află în regiunea Moldova din România, în partea de nord-est a ţării şi are ca vecini judeţele Suceava şi Iaşi la nord, Vaslui la est, Bacău la sud şi Harghita la vest.

Suprafaţă:

5.896 km²

Populaţie:

451.000 locuitori

Capitala(Reşedinţa):

Oraşul Piatra Neamţ 76.000 locuitori

Religia:

Ortodoxă

Siglă maşini:

NT

Prefix telefonic:

0233 sau 0333

Municipii:

Piatra Neamţ, Roman

Oraşe:

Bicaz, Roznov, Târgu Neamţ

Drumuri principale:

E85(DN2) Suceava-Roman-Bacău

DN12c Piatra Neamţ-Bicaz-Gheorgheni

DN15c Piatra Neamţ-Târgu Neamţ

DN15b Paşcani-Târgu Neamţ-Poiana Largului

DN15 Topliţa-Târgu Neamţ-Piatra Neamţ-Roznov-Bacău

harta judeţul neamţ


Județul Neamț

 

Relieful, clima, râurile şi lacurile din Județul Neamț:

Județul Neamț are un relief predominant montan şi de podiş cu Munţii Hăşmaş, Munţii Ceahlău, Munţii Tarcăului, Munţii Stânişoarei şi Munţii Gosman în vestul şi sudul judeţului, centrul fiind dominat de Subcarpaţii Moldovei, iar partea estică de Podişul Moldovei şi lunca Siretului. Cea mai mare altitudine se află în vârful Ocolaşu Mare de 1.907 m înălţime. Clima din județul Neamț este temperat-continentală care variază în funcţie de altitudine. Temperatura creşte de la vest la est, iar media anuală este de 9-10º C. În ciuda altitudinii, precipitaţiile sunt relativ scăzute de 600-700 mm pe an. Cele mai lungi râuri din județul Neamț sunt râul Siret, râul Bistriţa, râul Moldova, râul Cracău şi râul Ozana. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Principalul lac şi unele dintre cele mai mari lacuri din România este Lacul Izvorul Muntelui.

Fauna şi flora, atracţiile şi obiectivele turistice din Județul Neamț:

Fauna şi flora judeţului Neamţ sunt variate şi bogate în specii cu pădurile de foioase (ulm, frasin, gorun, fag, stejar) amestecându-se cu cele de conifere (molid, brad, pin) în cea mai mare parte a judeţului, animalele fiind specifice zonei montane şi de podiş. Cele mai importante atracţii şi obiective turistice din județul Neamț sunt Parcul Naţional Munţii Ceahlău, Parcul Naţional Cheile Bicazului, Lacul Izvorul Muntelui, Cetatea Neamţulu, Mănăstirea Petru Vodă, Mănăstirile Agapia, Neamţ, Bistriţa, Văratec, stânca Piatra Teiului, Municipiul Piatra Neamţ considerat a fi printre cele mai frumoase din ţară, Rezervaţia de zimbri Dragoş Vodă, Casa Memorială Ion Creangă de la Humuleşti unul dintre cei mai importanţi scriitori români, Cetatea Petrodava şi multe altele. Vizitează Județul Neamț!


Parcul Național Cheile Bicazului, Județul NeamțParcul Național Cheile Bicazului, Județul Neamț


stema piatra neamt Oraşul Piatra Neamţ

Summary
În Județul Neamț e unul din cele mai mari lacuri din România
Article Name
În Județul Neamț e unul din cele mai mari lacuri din România
Description
Județul Neamț e bogat în obiective turistice de la parcuri naționale la cetăți și mănăstiri precum Agapia sau Neamț, turiștii pot alege ce doresc să vadă
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo