WLJ

Județul Mehedinți ascunde parcuri naționale şi poduri istorice

Bun venit în
Județul Mehedinți

stema mehedinti

Localizare:

Județul Mehedinți se află în regiunea Banat-Oltenia din România, în partea de sud-est a ţării şi are ca vecini judeţele Caraş-Severin la nord-vest, Gorj la nord, Dolj la est, iar la sud se află Serbia şi Bulgaria.

Suprafaţă:

4.933 km²

Populaţie:

253.000 locuitori

Capitala(Reşedinţa):

Oraşul Drobeta Turnu Severin
85.000 locuitori

Religia:

Ortodoxă

Siglă maşini:

MH

Prefix telefonic:

0252 sau 0352

Municipii:

Drobeta Turnu Severin, Orşova

Oraşe:

Baia de Aramă, Strehaia, Vânju Mare

Drumuri principale:

E70(DN6) Timişoara-Orşova-Drobeta Turnu Severin-Strehaia-Craiova

DN67d Drobeta Turnu Severin-Baia de Aramă-Târgu Jiu

DN67 Drobeta Turnu Severin-Motru

DN57 Orşova-Oraviţa

DN56a Drobeta Turnu Severin-Vânju Mare-Calafat

judeţul mehedinţi harta


Județul Mehedinți

 

Relieful, clima, râurile şi lacurile din județul Mehedinți:

Județul Mehedinți are un relief mixt format din munţi în partea de nord (Munţii Mehedinţi, Munţii Almăjului) având altitudinea maximă în vârful lui Stan de 1.466 m înălţime, dealuri subcarpatice în partea central-sudică, urmând ca la sud spre Dunăre să fie o porţiune mai joasă de câmpie şi luncă cu altitudini ce nu depăşesc 100 m. Clima din județul Mehedinți este temperat-continentală cu influenţe mediteraneene datorită poziţiei sale mai apropiate de sudul continentului. Verile uneori pot fi foarte călduroase cu temperaturi de peste 35º C, iar iernile mai blânde şi uneori reci. Principalul curs de apă este Fluviul Dunărea, iar cele mai lungi râuri sunt Motru şi Cerna. Lacurile principale sunt cele de acumulare de la Porţile de Fier I şi II.

Flora şi fauna, atracţiile şi obiectivele turistice din județul Mehedinți:

Județul Mehedinți are o floră formată din păduri de foioase (stejar, fag, frasin, gorun) amestecate cu pădurile de conifere (brad, molid). Spre sud predomină vegetaţia de câmpie şi luncă. Fauna acestui judeţ se aseamănă foarte mult cu cea din ceilalţi munţi din România. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Cele mai importante atracţii şi obiective turistice din județul Mehedinți sunt Defileul Dunării, chipul lui Decebal sculptat în stâncă, croaziera pe Dunăre, lacurile de acumulare Porţile de Fier I şi II, Mănăstirea Sfânta Ana, Parcul Naţional Porţile de Fier, Parcul Naţional Valea Cernei, ruinele podului lui Traian, Castelul Drobeta, Peştera de la Pod, Municipiul Drobeta Turnu Severin şi multe altele. Vizitează Județul Mehedinți!


Chipul lui Decebal sculptat în rocă poate fi văzut dintr-o croazieră pe Fluviul Dunărea, Județul MehedințiChipul lui Decebal sculptat în rocă poate fi văzut dintr-o croazieră
pe Fluviul Dunărea, Județul Mehedinți


stema drobeta turnu severin Oraşul Drobeta Turnu Severin

Summary
Județul Mehedinți ascunde parcuri naționale şi poduri istorice
Article Name
Județul Mehedinți ascunde parcuri naționale şi poduri istorice
Description
Județul Mehedinți cu Drobeta Turnu Severin au muzee frumoase, dar punctele tari sunt reprezentate de istoricele Podul lui Traian sau Chipul lui Decebal ş.a.
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo