WLJ

Vedeţi judeţul Ialomița cu fauna piscicolă şi viaţa sălbatică

Bun venit în
Judeţul Ialomița

stema ialomita

Localizare:

Judeţul Ialomița se află în regiunea Muntenia din România, în partea de sud a ţării şi are ca vecini judeţele Călăraşi la sud, Constanţa la est, Ilfov la vest şi Prahova, Buzău şi Brăila la nord.

Suprafaţă:

4.453 km²

Populaţie:

257.000 locuitori

Capitala(Reşedinţa):

Oraşul Slobozia 48.000 locuitori

Religia:

Ortodoxă

Siglă maşini:

IL

Prefix telefonic:

0243 sau 0343

Municipii:

Slobozia, Feteşti, Urziceni

Oraşe:

Amara, Căzăneşti, Fierbinţi Târg, Ţândărei

Drumuri principale:

E60 (DN2, DN2a) Bucureşti-Urziceni-Căzăneşti-Slobozia-Ţândărei-Constanţa

E87 (DN21) Galaţi-Brăila-Slobozia

DN2c Costeşti-Slobozia-Călăraşi

DN21a Bărăganul-Ţândărei

DN1d Albeşti-Urziceni

Ialomita harta


Judeţul Ialomița

 

Relieful, clima, râurile şi lacurile din Judeţul Ialomița:

Judeţul Ialomița are un relief de altitudine joasă format din Câmpia Română (Câmpia Bărăganului) şi Balta Ialomiţei o zonă joasă de luncă formată de Fluviul Dunărea. Altitudinea maximă nu depăşește 200-300 de metri. Clima judeţului Ialomiţa este continentală moderată cu temperaturi foarte ridicate pe timpul verii când poate apărea seceta, iar iernile sunt friguroase cu frecvente perioade de îngheţ. Crivăţul este principalul vânt din judeţ care aduce frig şi temperaturi scăzute de sub 0º C pe timp de iarnă. Cele mai lungi râuri sunt Fluviul Dunărea, râul Ialomiţa şi râul Prahova. Cele mai mari lacuri sunt  Amara, Fundata, Pereţi şi Strachina.

Flora şi fauna, atracţiile şi obiectivele turistice din Judeţul Ialomița:

Principalele specii ale florei sunt pădurile de plop, salcie, stejar, fag şi gârniţă specifice zonelor de luncă şi câmpie, iar fauna prezentă aici este specifică zonei joase de câmpie, abundentă fiind fauna piscicolă. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Cele mai importante atracţii şi obiective turistice din Judeţul Ialomița sunt Staţiunea Băile Amara pentru tratamente şi odihnă, muzeele (Muzeul Judeţean şi Muzeul Naţional al Agriculturii) şi parcurile din Municipiul Slobozia precum şi replica Turnului Eiffel din Paris aflată în Parcul Hermes, Catedrala Episcopiei din Slobozia, Conacul Bolomey şi multe altele. Vizitează Judeţul Ialomița!


Replică a Turnului Eiffel din orașul Slobozia, Judeţul IalomițaReplică a Turnului Eiffel din orașul Slobozia, Judeţul Ialomița


stema slobozia Oraşul Slobozia

Summary
Vedeţi judeţul Ialomița cu fauna piscicolă şi viaţa sălbatică
Article Name
Vedeţi judeţul Ialomița cu fauna piscicolă şi viaţa sălbatică
Description
Judeţul Ialomița din sud-estul României are un relief de câmpie, iar cele mai bune lucruri sunt pescuitul și vânătoarea, dar orașul Slobozia trebuie vizitat
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo