WLJ

Județul Giurgiu e punct important de trecere peste Dunăre

Bun venit în
Județul Giurgiu

stema giurgiu

Localizare:

Județul Giurgiu se află în regiunea Muntenia din România, în partea de sud a ţării şi are ca vecini judeţele Dâmboviţa la nord, Ilfov la nord-est, Călăraşi la est, Teleorman la vest, iar la sud se află Bulgaria.

Suprafaţă:

3.526 km²

Populaţie:

264.000 locuitori

Capitala(Reşedinţa):

Oraşul Giurgiu 52.000 locuitori

Religia:

Ortodoxă

Siglă maşini:

GR

Prefix telefonic:

0246 sau 0346

Municipii:

Giurgiu

Oraşe:

Bolintin Vale, Mihăileşti

Drumuri principale:

E70, E85(DN5) Bucureşti-Giurgiu-Bulgaria

E70(DN6) Bucureşti-Mihăileşti-Alexandria

DN61 Găeşti-Giurgiu

DN41 Daia-Olteniţa

Giurgiu harta


Județul Giurgiu

 

Relieful, clima, râurile şi lacurile din județul Giurgiu:

Județul Giurgiu are un relief format din Lunca Dunării în partea de sud la graniţa cu Bulgaria şi din Câmpia Română cu altitudini ce nu depăşesc 100-200 de metri. Clima din județul Giurgiu este temperat-continentală de câmpie cu veri foarte călduroase şi ierni reci, diferenţele de temperatură fiind foarte mari. Temperatura medie anuală este de 11-12º C, iar precipitaţiile sunt reduse în jur de 500-600 mm pe an. Fluviul Dunărea reprezintă principalul curs de apă al judeţului, urmat de râurile Argeş, Dâmboviţa şi Neajlov. Cel mai mare şi mai important lac este Lacul Comana, importantă rezervaţie piscicolă.

Flora şi fauna, atracţiile şi obiectivele turistice din județul Giurgiu:

Flora judeţului Giurgiu este compusă din păduri de stejar, ulm, garniţă, plop şi arţar, dar şi stuf, rogoz, papură, trestie, salcie şi alte plante de apă sau din apropierea apei. Fauna este formată din specii de rozătoare precum şoareci, iepuri de camp, hârciogi, popândăi, specii de păsări precum acvila, cucuveaua, şoimul, barza, cocostârcul şi multe altele, dar cele mai numeroase sunt speciile de peşti prezente aici. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Cele mai importante atracţii şi obiective turistice din județul Giurgiu sunt Turnul cu Ceas din Giurgiu, Podul Prieteniei, Mănăstirea şi Lacul Comana, Monumentul lui Mihai Viteazul de la Călugăreni, Pădurea Comana, Municipiul Giurgiu cu muzeele, statuile, parcurile şi atracţiile sale, Croaziera pe Dunăre şi multe altele. Vizitează Județul Giurgiu!


Podul prieteniei care leagă România de Bulgaria, Județul Giurgiu

Podul prieteniei care leagă România de Bulgaria, Județul Giurgiu


stema giurgiu municipiu Oraşul Giurgiu

Summary
Județul Giurgiu e punct important de trecere peste Dunăre
Article Name
Județul Giurgiu e punct important de trecere peste Dunăre
Description
Vizitaţi Județul Giurgiu și impresionaţi-vă de frumusețea orașului Giurgiu, la Dunăre, iar oricine vrea să treacă în Bulgaria poate folosi Podul Prieteniei
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo