WLJ

Călătoriţi în Județul Galați şi plimbaţi-vă pe faleza Dunării

Bun venit în
Județul Galați

stema galati

Localizare:

Județul Galați se află în regiunea Moldova din România, în partea de sud-est a ţării şi are ca vecini judeţele Vaslui la nord, Vrancea la vest, Brăila la sud, Tulcea la sud-est, iar la est se află Republica Moldova.

Suprafaţă:

4.466 km²

Populaţie:

506.000 locuitori

Capitala(Reşedinţa):

Oraşul Galaţi 230.000 locuitori

Religia:

Ortodoxă

Siglă maşini:

GL

Prefix telefonic:

0236 sau 0336

Municipii:

Galaţi, Tecuci

Oraşe:

Bereşti, Târgu Bujor

Drumuri principale:

E87(DN2b, DN21) Galaţi-Brăila-Slobozia

E581(DN24) Bârlad-Tecuci-Tişiţa

DN25 Galaţi-Tecuci

DN26 Galaţi-Murgeni

Galati harta


Județul Galați

 

Relieful, clima, râurile şi lacurile din Județul Galați:

Județul Galați are un relief cu altitudini joase format din lunci (Lunca Dunării, Lunca Siretului Inferior şi Lunca Prutului de Jos) şi câmpii (Câmpia Tecuci, Câmpia Covurlui), iar spre nord se află o zonă deluroasă cu partea sudică a Podişului Moldovei. Cele mai mari altitudini se ridică la 300-400 de metri. Clima din județul Galați este temperat-continentală de câmpie cu temperaturi foarte ridicate vara (veri foarte călduroase) de peste 30-35º C şi foarte scăzute iarna (ierni geroase) de sub 0º C. Fluviul Dunărea este cel mai important curs de apă, urmat de râurile Prut, Siret şi Bârlad fiecare cu bazinele şi afluenţii lor. Cele mai mari lacuri sunt Brateş, Lieşti, Lupele şi Mălina.

Flora şi fauna, atracţiile şi obiectivele turistice din Județul Galați:

Predomină vegetaţia (flora) de luncă şi de stepă cu stufăriş, papură, trestie şi salcii şi pădurile de stejar, plop şi gârniţă. Aceste medii joase sunt propice faunei piscicole extrem de variate, cât şi rozătoarelor şi păsărilor iubitoare de apă. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Cele mai importante atracţii şi obiective turistice din județul Galați sunt fluviul Dunărea şi faleza din Galaţi, Municipiul Galaţi care este unul dintre cele mai frumoase oraşe din România, Pădurea Băneasa, Pădurea Gârboava, Pădurea Paiului, Mănăstirile Buciumeni şi Vladimireşti, Grădina Zoologică şi muzeele din Municipiul Galaţi şi multe altele. Vizitează Județul Galați!


Fluviul Dunărea și orașul Galați, Județul GalațiFluviul Dunărea și orașul Galați, Județul Galați


stema galati municipiu Oraşul Galaţi

Summary
Călătoriţi în Județul Galați şi plimbaţi-vă pe faleza Dunării
Article Name
Călătoriţi în Județul Galați şi plimbaţi-vă pe faleza Dunării
Description
Județul Galați se află în partea de est a României. Atracţiile şi obiectivele turistice aşteaptă lângă fluviul Dunărea şi pescuitul e principala activitate
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo