WLJ

Regiunea Dobrogea e un mare paradis al vânătorii și pescuitului

Bun venit în
Regiunea Dobrogea

Stema Dobrogea

Localizare:

Regiunea Dobrogea din România este situată în partea de sud-est a țării, iar regiunile cu care se învecinează sunt: Moldova la nord-vest și Muntenia la vest. În partea de nord se află Republica Moldova și Ucraina, în partea de sud Bulgaria, iar la est Marea Neagră cu frumosul ei litoral.

Suprafaţă:

15.570 km² (pe teritoriul României)

Populaţie:

828.000 locuitori (pe teritoriul României)

Cele mai mari oraşe:

Constanța, Tulcea, Mangalia și Medgidia.

Religia:

Ortodoxă

Județele componente:

stema constanta Judeţul Constanța

stema tulcea Judeţul Tulcea

Dar regiunea istorică  Dobrogea se întinde dincolo de granițele României, în Bulgaria.


Regiunea Dobrogea

 

Istoria regiunii Dobrogea:

Regiunea Dobrogea, cunoscută în trecut sub numele de Sciția Mică, a fost ocupată încă din cele mai vechi timpuri de către greci de la care au rămas cetățile Histria, Callatis și Tomis pe litoralul Mării Negre. Istoria regiunii este foarte interesantă, dar și agitată datorită faptului că pe aici au trecut zeci de popoare. Dobrogea a fost stăpânită după greci de geți aflați în relații cu grecii, de perși, iar apoi pentru o lungă perioadă de către romani. Timp de zeci de ani s-au dat lupte pentru acest teritoriu între daci conduși de regele Decebal și romani conduși de împăratul Traian. Mai târziu, aceste teritorii au fost sub stăpânire bizantină pentru ca secole la rând ele să fie străbătute de popoarele migratoare venite din est. După stăpânirea otomană și germană de după secolul XIV, Dobrogea în final se alătură României în anul 1877.

Relieful regiunii Dobrogea:

Relieful Dobrogei este destul de sărac în formațiuni, însă compensează prin faptul că pe teritoriul său se află a treia întindere mlăștinoasă din lume, cunoscută sub numele de Rezervația Biosferei Delta Dunării, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. Pornind dinspre vest, sunt unii dintre cei mai vechi munți din Europa, Munții Măcin, astăzi având aspect de deal și podiș fiind foarte erodați. Spre centru și sud se află Podișul Dobrogei care acoperă cea mai mare parte a regiunii. Cu toate că aceste teritorii nu oferă ceva spectaculos turistului de astăzi, privirea acestuia va fi răsplătită o dată ce ajunge pe splendidul litoral al Mării Negre, dar mai ales în partea de nord-est în Delta Dunării, această bogăție a naturii.

Clima, lacurile şi râurile din regiunea Dobrogea:

Clima în Dobrogea este foarte caldă, cu multe zile însorite începând de primăvara și până toamna târziu. Climatul este unul temperat continental, cu influențe venite dinspre nord-vest și nord-est cu vânturi puternice, calde pe timpul verii și polare, iarna. Temperatura medie anuală este de 11-12° C, ceea ce face ca Dobrogea să fie una dintre cele mai calde regiuni ale României. Marea Neagră și Delta Dunării care este plină de lacuri, sunt principalele zone hidrografice ale Dobrogei, asta pentru că regiunea este săracă în râuri. Fluviul Dunărea și râul Casimcea, sunt principalele ape curgătoare. Lacurile cele mai mari și mai importante sunt Techirghiol, Tasăul, Mangalia, Babadag, Siutghiol, Sinoe, Zmeica, Goloviţa, Pecineaga, Razelm și Traian, cu toate adevărate pescării.


harta regiunea dobrogea


Turism, atracţii şi obiective turistice, fauna şi flora din regiunea Dobrogea:

Turistic vorbind, Dobrogea este foarte interesantă de vizitat. Poți sta liniștit la soare să te bronzezi, să te relaxezi și să faci baie în apa caldă a Mării Negre, într-una dintre stațiunile de pe litoral (Mamaia, Eforie Sud, Neptun, Venus, Costineşti, Olimp, Jupiter, Saturn şi altele), poți să te plimbi cu barca prin paradisul creat de natură și numit Delta Dunării sau pur și simplu poți vizita unul sau mai multe dintre următoarele atracţii şi obiective turistice care împânzesc regiunea Dobrogea: Rezervaţia Speologică Gura Dobrogei, Rezervaţia Floristică Valul lui Traian, cetăţile de la Histria, Tomis şi Callatis, Mănăstirea Dervenţ, monumentul de la Adamclisi, Parcul Naţional Munţii Măcinului, Pădurile Letea şi Caraorman, Cetăţile Turcoaia (Troesmis), Enisala şi Argamum, Mănăstirile Celic, Cocoş şi Staţiu, dar și frumoasele orașe Constanța și Tulcea, pentru că aici în Dobrogea, istoria se îmbină perfect cu natura.

Mulți dintre zecile de mii de turiști care vizitează anual zona, aleg să petreacă câteva zile sau chiar săptămâni în Delta Dunării. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Acest paradis al pescarilor, este de departe și locul preferat al vânătorilor pentru că locul este deosebit de bogat atât în faună piscicolă, cât și terestră. Păduri, zone mlăștinoase sau stufărișuri, sunt toate casa a mii de specii de animale (păsări viu colorate, reptile, amfibieni, vulpi, mistreți, vidre, iepuri, jderi, căprioare, nutrii, pelicani, egrete, lebede și multe altele) și plante care mai de care mai interesante. Cu siguranță că cei care vor alege să-și petreacă sejurul în Dobrogea nu vor regreta alegerea făcută. Vizitaţi Regiunea Dobrogea!


Spectacolul naturii din Rezervația Biosferei Delta Dunării, regiunea DobrogeaSpectacolul naturii din Rezervația Biosferei Delta Dunării, regiunea Dobrogea


Summary
Regiunea Dobrogea e un mare paradis al vânătorii și pescuitului
Article Name
Regiunea Dobrogea e un mare paradis al vânătorii și pescuitului
Description
Regiunea Dobrogea e faimoasă pentru aerul istoric, religios și natural. Vino pentru cel puțin o săptămână, să te bucuri de aceste locuri naturale minunate
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo