WLJ

Județul Dâmbovița vă oferă peisaje montane care taie răsuflarea

Bun venit în
Județul Dâmbovița

stema dambovita

Localizare:

Județul Dâmbovița se află în regiunea Muntenia din România, în partea de sud a ţării şi are ca vecini judeţele Braşov la nord, Argeş la vest, Teleorman şi Giurgiu la sud, Ilfov la sud-est şi Prahova la est.

Suprafaţă:

4.054 km²

Populaţie:

500.000 locuitori

Capitala(Reşedinţa):

Oraşul Târgovişte 73.000 locuitori

Religia:

Ortodoxă

Siglă maşini:

DB

Prefix telefonic:

0245 sau 0345

Municipii:

Târgovişte, Moreni

Oraşe:

Fieni, Găeşti, Pucioasa, Răcari, Titu

Drumuri principale:

DN61 Găeşti-Giurgiu

DN72 Ploieşti-Târgovişte-Găeşti

DN71 Sinaia-Fieni-Pucioasa-Târgovişte-Răcari-Tărtăşeşti

DN72a Câmpulung-Târgovişte

DN7 Piteşti-Găeşti-Titu-Bucureşti

Parcul Natural Bucegi

Dambovita harta


Județul Dâmbovița

 

Relieful din Județul Dâmbovița:

Județul Dâmbovița are un relief diversificat format din Munţii Leaota şi Munţii Bucegi în partea sa de nord unde se află şi cel mai înalt punct al judeţului, vârful Leaota de 2.133 m înălţime, partea sa centrală fiind dominată de dealuri şi podiş (Subcarpaţii Getici) cu altitudini de 600-800 m, iar partea de sud a judeţului este acoperită de Câmpia Română cu subdiviziunile sale Câmpia Târgoviştei, Câmpia Cricovului şi Câmpia Găvanu-Burdea.

Clima, râurile şi lacurile din Județul Dâmbovița:

Clima din județul Dâmbovița este moderată continentală cu veri foarte călduroase şi ierni mai blânde în partea central-sudică, în munţi temperaturile fiind mult mai scăzute. Temperatura medie anuală variază de la 11º C la câmpie până la 6-7º C în zona montană. Cele mai importante râuri sunt Ialomiţa, Dâmboviţa şi Argeş cu afluenţii lor. Principalele lacuri sunt Bolboci şi Pucioasa.

Flora şi fauna, atracţiile şi obiectivele turistice din Județul Dâmbovița:

Predomină pădurile de toate tipurile de la stejar, fag, gorun, frasin, plop până la cele de brad, molid şi pin. Fauna de asemenea este variată cu ursul brun carpatin, lupul, râsul, căpriorul, cerbul, cocoşul de munte, acvila în zona montană până la mistreţi, vulpe, dihor, potârniche, prepeliţă, iepurele de câmp, hârciogul în zonele de deal şi câmpie. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Cele mai importante atracţii şi obiective turistice din Județul Dâmbovița sunt Peştera Ialomiţei şi Cascada Ialomiţei, Lacul Bolboci, Cheile Tătarului, Mănăstirea Viforata, Cetatea Târgovişte, Cheile Zănoagei, Parcul Naţional Munţii Bucegi, Mănăstirea Dealu din Aninoasa, Casa Memorială “Ion Luca Caragiale” unul dintre cei mai mari scriitori români şi multe altele. Vizitează Județul Dâmbovița!


Panoramă asupra munţilor Bucegi din telecabină, Județul Dâmbovița

Panoramă asupra munţilor Bucegi din telecabină, Județul Dâmbovița


stema targoviste Oraşul Târgovişte

Summary
Județul Dâmbovița vă oferă peisaje montane care taie răsuflarea
Article Name
Județul Dâmbovița vă oferă peisaje montane care taie răsuflarea
Description
Județul Dâmbovița are peșteri superbe ca Ialomița, parcuri naționale frumoase ca Parcul Naţional Munții Bucegi şi altele ce vor completa călătoria pe viaţă
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo