WLJ

Județul Covasna are singurul lac vulcanic în România, Sfânta Ana

Bun venit în
Județul Covasna

stema covasna

Localizare:

Județul Covasna se află în regiunea Transilvania din România, în partea centrală a ţării şi are ca vecini judeţele Harghita la nord, Bacău la nord-est, Vrancea şi Buzău la est şi Braşov la sud-vest.

Suprafaţă:

3.710 km²

Populaţie:

205.000 locuitori

Capitala(Reşedinţa):

Oraşul Sfântu Gheorghe 54.000 locuitori

Religia:

Romano-Catolică, Reformată

Siglă maşini:

CV

Prefix telefonic:

0267 sau 0367

Municipii:

Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc

Oraşe:

Baraolt, Covasna, Întorsura Buzăului

Drumuri principale:

E574(DN11) Braşov-Târgu Secuiesc-Oneşti-Bacău

E578(DN12) Chichiş-Miercurea Ciuc

DN10 Braşov-Întorsura Buzăului-Buzău

DN13e Sfântu Gheorghe-Întorsura Buzăului

DN11b Târgu Secuiesc-Cozmeni

DN2d Târgu Secuiesc-Focşani

Covasna harta


Județul Covasna

 

Relieful, clima, râurile şi lacurile din Județul Covasna:

Județul Covasna are un relief montan format din Munţii Baraolt, Munţii Harghita, Munţii Bodoc, Munţii Nemira, Munţii Vrancei, Munţii Breţcului, Munţii Buzăului şi Munţii Întorsurii. Între aceste grupe de munţi există câteva zone mai joase, depresionare precum Depresiunea Baraolt, Depresiunea Sfântu Gheorghe şi Depresiunea Târgu Secuiesc. Cel mai înalt vârf al judeţului este vârful Lăcăuţ cu ai săi 1.777 m înălţime. Clima din județul Covasna este moderată temperată cu veri mai răcoroase din cauza altitudinii şi ierni geroase cu temperaturi foarte scăzute. Totuşi există perioade când pe timp de vară se pot înregistra temperaturi de peste 30-35º C. Principalele râuri ale judeţului sunt Oltul, şi Râul Negru cu bazinele şi afluenţii lor, iar cele mai mari şi mai importante lacuri sunt Beşeneu, Moacşa şi Reci.

Flora şi fauna, atracţiile şi obiectivele turistice din Județul Covasna:

Flora şi fauna din județul Covasna sunt complexe. Păduri de molid, brad şi pin acoperă cea mai mare parte a teritoriului, dar nu lipsesc nici amestecul acestora cu păduri de stejar, fag, gorun sau mesteacăn. Datorită teritoriului mai accidentat şi a complexităţii formelor de relief, fauna este complexă cu numeroase specii de mamifere, păsări, reptile sau amfibieni. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Cele mai importante atracţii şi obiective turistice sunt staţiunile de relaxare, odihnă, ape minerale şi tratament de la Băile Şugaş, Balvanyos, Băile Malnaş sau Ozunca-Băi, Lacul Sfânta Ana, Biserica fortificată Zăbala, Mănăstirea Mărcuş şi cetăţile Păgânilor, Cernat, Ilieni şi Covasna şi multe altele. Vizitează Județul Covasna!


Lacul vulcanic Sfânta Ana unic în România, Județul CovasnaLacul vulcanic Sfânta Ana unic în România, Județul Covasna


stema sfantu gheorghe Oraşul Sfântu Gheorghe

Summary
Județul Covasna are singurul lac vulcanic în România, Sfânta Ana
Article Name
Județul Covasna are singurul lac vulcanic în România, Sfânta Ana
Description
Județul Covasna este un județ muntos bogat în trasee de drumeție, lacuri cristaline, stațiuni montane liniștite și sare mici cu panorame rurale frumoase
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo