WLJ

Judeţul Constanța oferă turiștilor o mulţime de unde să aleagă

Bun venit în
Judeţul Constanţa

stema constanta

 

Localizare:

Judeţul Constanţa se află în regiunea Dobrogea din România, în partea de sud-estică a ţării şi are ca vecini judeţele Tulcea şi Ialomiţa la nord şi Călăraşi la vest. La est se află Marea Neagră, iar la sud Bulgaria.

Suprafaţă:

7.071 km²

Populaţie:

630.000 locuitori

Capitala(Reşedinţa):

Oraşul Constanţa 387.000 locuitori

Religia:

Ortodoxă

Siglă maşini:

CT

Prefix telefonic:

0241 sau 0341

Municipii:

Constanţa, Mangalia, Medgidia

Oraşe:

Băneasa, Cernavodă, Eforie, Hârşova, Murfatlar, Năvodari, Negru Vodă, Ovidiu, Techirghiol

Drumuri principale:

E87(DN22,DN39) Tulcea-Ovidiu-Constanţa-Eforie Sud-Mangalia-Bulgaria

E60(DN2,DN2a) Bucureşti-Slobozia-Hârşova-Ovidiu-Constanţa

E685(DN38) Constanţa-Negru Vodă-Bulgaria

A2 Bucureşti-Cernavodă-Constanţa

DN3 Bucureşti-Călăraşi-Băneasa-Constanţa

DN22c Cernavodă-Constanţa

DN22a  Hârşova-Tulcea

DN3b Cernavodă-Călăraşi

Casino Constanta

Constanţa pentru copii

judeţul Constanţa harta


Judeţul Constanţa

Relieful, clima, râurile şi lacurile din Judeţul Constanţa:

Judeţul Constanţa are un relief de câmpie şi podiş vechi cu altitudini mici, maximele fiind de aproximativ 300 de metri. Spre Marea Neagră se află litoralul cu altitudini de la 0 la 100 m. Principalele unităţi de relief sunt Podişul Casimcei şi Podişul Dobrogei de Sud puternic erodate de-a lungul timpului. Clima din judeţul Constanţa este continentală moderată cu fluctuaţii mari de temperatură vară-iarnă. Verile sunt foarte călduroase cu temperaturi de peste 30º C, iar iernile deseori sunt friguroase cu frecvente temperaturi de sub 0º C. Temperatura medie anuală totuşi este ceva mai ridicată faţă de restul ţării undeva la 11-12º C. Precipitaţiile sunt scăzute cu o medie de 500 mm pe an. Pe lângă Marea Neagră, principalul râu din judeţ este Casimcea. Fluviul Dunărea şi canalul Dunăre-Marea Neagră sunt deosebit de importante pentru ţară şi pentru judeţul Constanţa. Cele mai mari lacuri sunt Techirghiol, Tasăul, Mangalia, Babadag, Siutghiol, Sinoe şi multe altele, Dobrogea fiind împânzită de lacuri.

Flora, fauna şi obiectivele şi atracţiile turistice din Judeţul Constanţa:

Flora şi fauna sunt destul de sărace în specii. Sunt prezente stepele dobrogene, stufărişul şi plantele de apă şi câteva păduri de stejar, salcie şi plop. Fauna în principal este specifică zonelor maritime şi fluviale, abundentă fiind fauna piscicolă, pescuitul fiind o ramură importantă în zonă. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Principalele atracţii şi obiective turistice sunt Marea Neagră cu staţiunile sale litorale pentru relaxare şi divertisment (Mamaia, Eforie Sud, Neptun, Venus, Costineşti, Olimp, Jupiter, Saturn şi altele), staţiunile de odihnă şi tratament de la Techirghiol, Eforie Nord şi Mangalia, Municipiul Constanţa cu muzeele sale, cu delfinariul, acvariul şi celelalte atracţii, Rezervaţia Speologică Gura Dobrogei, Rezervaţia Floristică Valul lui Traian, cetăţile de la Histria, Tomis şi Callatis, Mănăstirea Dervenţ, monumentul de la Adamclisi şi multe altele. Vizitează Judeţul Constanţa!


delfinariu judeţul constanţa

Spectacolul cu delfini poate fi văzut în orașul Constanța în fiecare an


stema constanta municipiu Oraşul Constanţa

Summary
Judeţul Constanța oferă turiștilor o mulţime de unde să aleagă
Article Name
Judeţul Constanța oferă turiștilor o mulţime de unde să aleagă
Description
Județul Constanța e un paradis turistic pentru iubitorii de mare. Zeci de stațiuni, plaje frumoase, vreme caldă și multă distracție e secretul fiecărei veri
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo