WLJ

Vizitează Judeţul Călărași și descoperă locuri naturale ascunse

Bun venit în
Judeţul Călărași

stema calarasi

Localizare:

Judeţul Călărași se află în regiunea Muntenia din România, în partea de sud-est a ţării şi are ca vecini judeţele Constanţa la est, Ialomiţa la nord, Ilfov şi Giurgiu la vest, iar la sud se află Bulgaria.

Suprafaţă:

5.088 km²

Populaţie:

285.000 locuitori

Capitala(Reşedinţa):

Oraşul Călăraşi 57.000 locuitori

Religia:

Ortodoxă

Siglă maşini:

CL

Prefix telefonic:

0242 sau 0342

Municipii:

Călăraşi, Olteniţa

Oraşe:

Budeşti, Fundulea, Lehliu Gară

Drumuri principale:

A2 Bucureşti-Constanţa

DN3 Bucureşti-Fundulea-Lehliu Gară-Călăraşi

DN3b Călăraşi-Cernavodă

DN3a Lehliu Gară-Feteşti

DN31 Călăraşi-Olteniţa

DN4 Bucureşti-Olteniţa

DN41 Olteniţa-Daia

DN21 Slobozia-Călăraşi

Calarasi harta


Judeţul Călărași

 

Relieful, clima, râurile şi lacurile din Judeţul Călărași:

Judeţul Călărași are un relief în totalitate de câmpie fiind acoperit de întinsa câmpie a Bărăganului şi de lunca Dunării cu balta Ialomiţei la sud-est. Altitudinea maximă nu depăşeşte câteva sute de metri. Clima din judeţul Călărașii este continentală cu temperatura medie anuală situându-se în jurul valorii de 11-12º C. Verile deseori sunt foarte călduroase, iar iernile reci. Precipitaţiile sunt reduse, iar principalele vânturi care apar sunt crivăţul şi austrul. Cel mai important râu cu al său bazin şi afluenţi este fluviul Dunărea. Alte râuri importante sunt Argeş şi Dâmboviţa, iar principalele lacuri sunt lacul Mostiştea, lacul Gălăţui şi lacul Călăraşi.

Fauna, flora şi atracţiile şi obiectivele turistice din Judeţul Călărași:

Fauna judeţului Călăraşi este predominantă de stepă şi pădure cu numeroase specii de rozătoare dintre care cele mai întâlnite sunt iepurele de câmp şi popândăul, dar şi carnivore precum dihorul, vulpea sau viezurele. De asemenea se întâlnesc numeroase specii de reptile, amfibieni şi păsări dintre care cele mai importante sunt dropia, potârnichea, prepeliţa, ciocârlia şi graurul. Flora este reprezentată de pajişti şi păduri de stejar, frasin, salcâm şi altele. De asemenea pe o arie destul de largă sunt prezente fauna piscicolă şi flora propice zonei de luncă. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Cele mai importante atracţii turistice sunt Muzeul Dunării de Jos Călăraşi, bisericile Negoeşti, Plătăreşti şi Sfântu Gheorghe, Rezervaţia Naturală Iezer, Palatul Prefecturii, Mănăstirea Libertatea şi multe altele. Vizitează Judeţul Călărași!


Biserica Plătărești din Judeţul CălărașiBiserica Plătărești din Judeţul Călărași


stema calarasi municipiu Oraşul Călăraşi

Summary
Vizitează orașul Călărași și descoperă locuri naturale ascunse
Article Name
Vizitează orașul Călărași și descoperă locuri naturale ascunse
Description
Fă o călătorie în Județul Călărași și descoperă cele mai importante atracții turistice ale sale: biserica Plătărești, Rezervația Naturală Iezer și altele
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo