WLJ

Județul Buzău are unele din cele mai minunate locuri din România

Bun venit în
Județul Buzău

stema buzau

Localizare:

Județul Buzău se află în regiunea Muntenia din România, în partea de sud-est a ţării şi are ca vecini judeţele Braşov şi Covasna la nord-vest, Vrancea la nord, Brăila la est, Ialomiţa la sud şi Prahova la vest.

Suprafaţă:

6.103 km²

Populaţie:

431.000 locuitori

Capitala(Reşedinţa):

Oraşul Buzău 108.000 locuitori

Religia:

Ortodoxă

Siglă maşini:

BZ

Prefix telefonic:

0238 sau 0338

Municipii:

Buzău, Râmnicu Sărat

Oraşe:

Nehoiu, Pătârlagele, Pogoanele

Drumuri principale:

E87(DN2b) Brăila – Galaţi, E584(DN21) Brăila – Însurăţei – Slobozia, DN2b Brăila – Făurei – Buzău, DN22 Brăila – Râmnicu Sărat, DN23 Brăila – Focşani.

Buzau harta


Județul Buzău

 

Relieful şi clima din Județul Buzău:

Județul Buzău are un relief complex format din munţi în partea de nord-vest (Munţii Buzăului şi Munţii Vrancei) cu altitudinea maximă în vârful Penteleu de 1774 m înălţime, în partea centrală regăsindu-se Subcarpaţii şi Dealurile Buzăului care au altitudini de 600-800 metri şi fac trecerea la Câmpia Română (Câmpia Bărăganului, Câmpia Buzău-Călmăţui, Câmpia Râmnicului) aflată în partea centrală şi de sud-est a judeţului. Clima din județul Buzău este temperat-continentală ca în majoritatea zonelor ţării, având temperaturi diferite în funcţie de formele de relief. În zona montană şi de subcarpaţi temperaturile medii anuale nu depăşesc 7-8º C, pe când la câmpie aceasta se învârte în jurul valorii de 10-11º C. Precipitaţiile medii anuale sunt cuprinse între 600 şi 800 mm pe an.

Râurile, lacurile şi atracţiile şi obiectivele turistice din Județul Buzău:

Cel mai important râu este Buzău cu afluenţii săi, iar cele mai mari şi mai importante lacuri sunt lacul Siriu, lacul Smileasa, lacul Amara, lacul Cândeşti, lacul Vulturilor şi altele. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) În județul Buzău predomină pădurile de foioase amestecate cu cele de conifere, iar fauna este diversă. Cele mai importante atracţii şi obiective turistice din județul Buzău sunt staţiunile de tratament şi relaxare de la Sărata Monteoru şi Amara, focul viu de la Terca, muntele de sare de la Grunj, vulcanii noroioşi de la Berca, Mănăstirile Răteşti şi Ciolanu, lacurile Amara, Balta Albă şi Siriu, Rezervaţiile Siriu şi Viforiţa, Municipiul Buzău cu muzeele şi atracţiile sale şi multe altele. Vizitează Județul Buzău!


Rezervația și lacul Siriu, Județul BuzăuRezervația și lacul Siriu, Județul Buzău


stema buzau municipiu Oraşul Buzău

Summary
Județul Buzău are unele din cele mai minunate locuri din România
Article Name
Județul Buzău are unele din cele mai minunate locuri din România
Description
Județul Buzău are unele din cele mai splendide atracții, un relief complex care va atrage întotdeauna vizitatorii. Fă o călătorie de-o viaţă aici
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo