WLJ

Regiunea Bucovina are un aer religios şi mănăstiri splendide

Bun venit în
Regiunea Bucovina

stema bucovina

Localizare:

Regiunea Bucovina din România este situată în partea de nord a țării, iar regiunile cu care se învecinează sunt: Maramureș la vest, Transilvania la sud-vest și Moldova la sud-est și la est. În partea de nord e granița cu Ucraina, acolo unde Bucovina își extinde teritoriul și nu doar pe suprafața Județului Suceava.

Suprafaţă:

8.553 km² (pe teritoriul României). Total 10.442 km²

Populaţie:

610.000 locuitori (pe teritoriul României).

Cele mai mari oraşe:

Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Rădăuţi, Vatra Dornei.

Religia:

Ortodoxă

Județele componente:

stema suceava Judeţul Suceava

manastirile pictate din bucovina sucevita

Mănăstirile pictate ale Bucovinei


Regiunea Bucovina

 

Istoria, numele, turismul şi relieful din Bucovina:

Regiunea Bucovina are o istorie aparte. Numele de Bucovina, care de fapt provine din cuvântul Buk care înseamnă fag, iar Bucovina înseamnă “Țara Fagilor”, apare pentru prima dată abia spre sfârșitul sec. XVIII, când Imperiul Habsburgic cucerește această zonă care devine Ducatul Bucovinei pentru ca mai târziu să se unească cu România. Cu toate că istoria acestui loc nu este foarte lungă, cu mult mai lungă și mai interesantă este fascinația turistică a zonei. Din punct de vedere al turismului, Bucovina este de departe unul dintre cele mai atractive locuri din România și chiar din Europa pentru că este cunoscută pentru peisajele de o frumusețe rară, dar mai ales pentru turismul religios care aici este un punct forte datorită mănăstirilor unice pictate în exterior cu diferite scene religioase, lucru nemaiîntâlnit nicăieri în lume.

Natura a creat în Bucovina peisaje care-ți taie răsuflarea, relieful fiind unul spectaculos. Cea mai mare parte este acoperită cu partea de nord a Carpaților Orientali reprezentați de Munții Suhard, Munţii Călimani, Munţii Bistriţei, Munţii Stânişoarei, Munţii Rarău, Obcinele Bucovinei, Obcina Feredeu, Obcina Mestecăniş şi Obcina Mare. La baza acestora se întinde frumosul Podiș al Moldovei cu înălțimi mai reduse, dar care oferă turistului aceeași spectaculozitate fiind brăzdat de văi adânci și lunci.


harta bucovina


Clima, râurile şi lacurile din Bucovina:

Clima în Bucovina este mai rece decât media României și asta datorită poziției sale, având influențe venite dinspre Siberia cu vânturi reci și temperaturi scăzute, dar și din cauza altitudinii ridicate. Aici, verile sunt calde, uneori răcoroase, fiind anotimpul propice vizitelor, iar iernile sunt mai lungi și mai aspre cu frecvente temperaturi de sub 0° C. Precipitațiile variază și ele, maximele ajungând la 1.200-1.300 mm pe an. Principalele râuri care brăzdează regiunea sunt râurile Siret, Moldova, Suceava sau Bistrița, iar cele mai importante lacuri sunt Horodniceni, Dragomirna şi Fălticeni.

Obiective şi atracţii turistice din Bucovina:

Trecând peste natura deosebită, demn de apreciat este efortul foștilor domnitori ai Moldovei, care au construit în cele mai ascunse și mai pitorești locuri, biserici și mănăstiri unice în lume datorită arhitecturii, dar mai ales coloritului exterior. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Așadar cele mai importante obiective şi atracții turistice din Bucovina sunt aceste lăcașe de cult (Putna, Suceviţa (Verde), Moldoviţa (Galben), Arbore (mix de culori), Gura Humorului (Roșu), Dragomirna, Voroneţ (albastru) sau Slătioara), peisajele zonei, munții plini de trasee de drumeție, Parcul Naţional Munții Călimani, Rezervaţiile Piatra Pinului, Cei doisprezece apostoli și Pietrele Doamnei, Cetatea Sucevei, orașul Suceava cu atracțiile sale, iar un plus pentru turiștii străini pot fi obiceiurile (vopsirea și decorarea oălor care este o adevărată artă aici, pictura pe sticlă, olăritul, confecționarea măștilor și blănurilor și multe altele) și portul popular al zonei. Vizitează regiunea Bucovina!


Peisaje splendide te întâlnesc la tot pasul în Obcinele Bucovinei, Regiunea BucovinaPeisaje splendide te întâlnesc la tot pasul în Obcinele Bucovinei


Summary
Regiunea Bucovina are un aer religios şi mănăstiri splendide
Article Name
Regiunea Bucovina are un aer religios şi mănăstiri splendide
Description
Regiunea Bucovina din partea de nord a României are zeci de mănăstiri unice, cetăți și castele frumoase și peisaje minunate din Carpații Orientali
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo