WLJ

Județul Bistrița Năsăud are lacuri glaciare şi parcuri naționale

Bun venit în
Județul Bistrița Năsăud

stema bistrita nasaud

Localizare:

Județul Bistrița Năsăud se află în regiunea Transilvania din România, în partea central-nordică a ţării şi are ca vecini judeţele Maramureş la nord, Suceava la est, Mureş la sud şi Cluj la vest.

Suprafaţă:

5.355 km²

Populaţie:

278.000 locuitori

Capitala(Reşedinţa):

Oraşul Bistriţa 77.000 locuitori

Religia:

Ortodoxă

Siglă maşini:

BN

Prefix telefonic:

0263 sau 0363

Municipii:

Bistriţa

Oraşe:

Beclean, Năsăud, Sângeorz-Băi

Drumuri principale:

E58(DN17) Baia Mare-Dej-Beclean-Bistriţa-Vatra Dornei

E578(DN15) Bistriţa-Reghin

DN17d Beclean-Năsăud-Sângeorz Băi-DN18

DN17c Săcel-Năsăud-Bistriţa

Bistrita Nasaud harta


Județul Bistrița Năsăud

 

Relieful, clima, râurile şi lacurile din Județul Bistrița Năsăud:

Județul Bistrița Năsăud are un relief predominant montan fiind acoperit de multe dintre grupele Carpaţilor Orientali începând cu Munţii Ţibleşului şi Munţii Rodnei la nord, Munţii Suhard şi Bargăului la est şi Munţii Călimani la sud-est. Partea centrală şi de vest este acoperită de o parte din Podişul sau Depresiunea Transilvaniei. Cel mai înalt vârf al judeţului este vârful Ineu cu ai săi 2.279 m înălţime. Clima din Bistriţa Năsăud este răcoroasă şi chiar friguroasă pe timp de iarnă datorită altitudinii ridicate, însă în Podişul Transilvaniei pe timp de vară este cald cu temperaturi frecvente de peste 25-30º C. Temperatura medie anuală este de 8-9º C, iar precipitaţiile sunt bogate mai ales în zona montană. Principalele râuri sunt Someşul Mare, Sieu şi Bistriţa, iar cele mai mari lacuri sunt Lala Mare şi Lala Mic (lacuri glaciare), Colibiţa şi Zagra.

Fauna şi flora, obiectivele şi atracţiile turistice din Județul Bistrița Năsăud:

Fauna şi flora din Județul Bistrița Năsăud sunt variate cu numeroase specii de mamifere şi păsări specifice zonei montane şi cu păduri în mare parte de conifere sau păduri amestecate cu foioase. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Dintre principalele obiective şi atracţii turistice ale judeţului Bistriţa Năsăud sunt Parcurile Naţionale Rodna şi Călimani, cele câteva rezervaţii naturale (Tăuşoare, Ineu-Lala, Cetăţele, Izvorul Bătrâna), vulcanii noroioşi de la Monor, parcul dendrologic Arcalia şi multe defilee şi văi deosebit de frumoase. Vizitează Județul Bistrița Năsăud!


Parcul Național Munții Rodnei, Județul Bistrița NăsăudParcul Național Munții Rodnei, Județul Bistrița Năsăud


stema oras bistrita  Oraşul Bistriţa

Summary
Județul Bistrița Năsăud are lacuri glaciare şi parcuri naționale
Article Name
Județul Bistrița Năsăud are lacuri glaciare şi parcuri naționale
Description
Județul Bistrița Năsăud are unele din cele mai frumoase Parcuri Naționale montane din România, lacuri glaciare unice, rezervații naturale și multe altele
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo