WLJ

Judeţul Argeş are trasee montane, lacuri şi drumuri panoramice

Bun venit în
Județul Argeș

stema arges

Localizare:

Judeţul Argeş este situat în partea de sud din frumoasa România în regiunea Muntenia avându-i ca vecini pe Olt şi Vâlcea la vest, Sibiu şi Braşov la nord, Dâmboviţa la est şi Teleorman la sud.

Suprafaţă:

6.826 km²

Populaţie:

591.500 locuitori

Capitala(Reşedinţa):

Oraşul Piteşti 180.000 locuitori

Religia:

Ortodoxă

Siglă maşini:

AG

Prefix telefonic:

0248 sau 0348

Municipii:

Piteşti, Câmpulung Muscel, Curtea de Argeş

Oraşe:

Costeşti, Mioveni, Ştefăneşti, Topoloveni

Drumuri principale:

A1(E68) Piteşti-Bucureşti

E574(DN73) Braşov-Piteşti-Slatina

E68(DN7) Sibiu-Râmnicu Vâlcea-Piteşti-Bucureşti

DN7c Cârţa-Curtea de Argeş-Piteşti

DN73c Câmpulung-Curtea de Argeş-Aldeşti

DN67b Piteşti-Drăgăşani

DN65a Piteşti-Roşiorii de Vede

DN73 Braşov-Valea Mare-Piteşti

Cetatea PoenariCetatea Poenari

Arges harta


Judeţul Argeş

 

Relieful, clima şi râurile din Județul Argeș:

Județul Argeș are un relief complex începând cu Carpaţii Meridionali (Munţii Făgăraş, Munţii Piatra Craiului, Munţii Iezer Păpuşa, Munţii Bucegi şi Munţii Leaota) în partea de nord şi continuând în zona centrală cu Subcarpaţii Getici şi Piemontul Getic, iar la sud cu întinsa Câmpie Română şi subdiviziunile Câmpia Piteştilor şi Câmpia Găvanu-Burdea. Cel mai înalt vârf al judeţului cât şi al ţării se află în Munţii Făgăraş şi este vârful Moldoveanu cu 2.544 m înălţime. Clima în Argeş variază foarte mult în funcţie de altitudine. Dacă la nord temperaturile sunt scăzute, iar precipitaţiile bogate, spre sud este mult mai cald cu frecvente temperaturi de peste 30º C pe toată perioada verii. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Cele mai importante râuri cu afluenţii lor sunt Argeş şi Dâmboviţa, iar lacurile domină judeţul aici regăsindu-se o mare varietate. Cele mai mari dintre ele sunt lacul Vidraru, lacul Pecineaga, lacul Iezer, lacul Capra, lacul Răuzor şi altele.

Flora, fauna şi atracţiile turistice din Județul Argeș:

În judeţul Argeş se regăsesc atât pădurile de foioase, cât şi cele de conifere la munte. Fauna este diversă cu numeroase specii de mamifere şi păsări protejte prin lege. Astfel pentru a proteja pădurile virgine şi fauna lor, s-au creat câteva rezervaţii naturale precum Piatra Craiului sau Iezer. Dintre cele mai importante atracţii turistice sunt rezervaţiile amintite mai sus, Mănăstirea Curtea de Argeş, Peştera Dâmbovicioara, bine cunoscuta şosea şi drum de belvedere Transfăgărăşanul, lacul de acumulare Vidraru, Cheile Argeşului şi chiar Municipiul Piteşti. Vizitează Județul Argeș!


Drumul Transfăgărășan traversează Munții Făgăraș de o rară frumusețe, Județul ArgeșDrumul Transfăgărășan traversează Munții Făgăraș
de o rară frumusețe, Județul Argeș


stema pitesti Oraşul Piteşti

Cetatea PoenariCetatea Poenari

Summary
Județul Argeș are trasee montane, lacuri şi drumuri panoramice
Article Name
Județul Argeș are trasee montane, lacuri şi drumuri panoramice
Description
Județul Argeș e faimos pentru trasee montane și minunate priveliști asupra Munților Carpați, dar în special pentru unul din cele mai bune drumuri panoramice
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo