WLJ

Judeţul Arad are cetăţi şi mănăstiri vechi care merită vizitate

Bun venit în
Judeţul Arad

stema arad

Localizare:

Judeţul Arad este situat în partea de vest din România în regiunea Crişana la graniţa cu Ungaria. Vecinii săi sunt Ungaria la vest, judeţul Bihor la nord, judeţul Timiş în partea de sud, judeţul Hunedoara la sud-est şi judeţul Alba la est.

Suprafaţă:

7.754 km²

Populaţie:

409.200 locuitori

Capitala(Reşedinţa):

Oraşul Arad 148.000 locuitori

Religia:

Ortodoxă

Siglă maşini:

AR

Prefix telefonic:

0257 sau 0357

Municipii:

Arad

Oraşe:

Curtici, Chişineu Criş, Ineu, Lipova, Nădlac, Pâncota, Pecica, Sântana, Sebiş

Drumuri principale:

E671(DN69) Oradea-Timişoara

E68(DN7) Nădlac-Arad-Lipova-Deva

DN79A Ungaria-Chişineu Criş-Vârfuri

Arad harta


Judeţul Arad

 

Relieful şi clima din Judeţul Arad:

Judeţul Arad are un relief predominant de câmpie format din subdiviziunile Câmpiei de Vest (Câmpia Aradului, Câmpia Vingăi, Câmpia Crişurilor), dar în partea de est îşi fac apariţia Munţii Apuseni prin Munţii Zarandului şi Munţii Codru Moma. La nord, o mică parte din Munţii Bihor dau cel mai înalt vârf al judeţului Arad, vârful Găina de 1.486 m. Clima în judeţul Arad este temperat continentală cu influenţe mediteraneene în sud. Verile sunt călduroase cu temperaturi ce deseori depăşesc 30º C, iar iernile blânde cu frecvente valori de peste 0º C. Precipitaţiile cresc de la vest la est o dată cu altitudinea. Principalele râuri cu bazinele lor hidrografice sunt Mureşul, Crişul Alb şi Crişul Negru. Cele mai mari lacuri sunt Ineu, Seleuş, Rovina şi Tăuţi.

Flora, fauna, atracţiile şi obiectivele turistice din Judeţul Arad:

În judeţul Arad predomină pădurile de foioase, dar la munte acestea se amesteă cu cele de conifere. Fauna este specifică zonei de câmpie şi este cea mai des întâlnită în această parte. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Dintre cele mai importante atracţii turistice sunt Parcul Natural Lunca Mureşului, cetăţile Şiria şi Şoimoş, o serie de castele, mănăstirile Hodoş şi Bezdin, dar cele mai importante obiective turistice sunt cele etnografice, cu diferite locuri în care se păstrează tradiţiile, obiceiurile şi portul popular tradiţional. Vizitează Judeţul Arad!


ruinele cetăţii şoimoş judeţul arad

Ruinele cetăţii Şoimoş, Judeţul Arad


stema orasul Arad Oraşul Arad

Summary
Judeţul Arad are cetăţi şi mănăstiri vechi care merită vizitate
Article Name
Judeţul Arad are cetăţi şi mănăstiri vechi care merită vizitate
Description
Judeţul Arad are puţine atracţii turistice importante, dar poţi vizita vechile cetăţi şi câteva mănăstiri. Turiştii se pot relaxa în staţiunile de munte
Author
Publisher Name
WLJ
Publisher Logo