WLJ

America de Sud are multe atracţii şi obiective turistice

Bun venit în
America de Sud

Localizare:

Continentul Sud American este al patrulea continent ca mărime din lume după Asia, Africa şi America de Nord, fiind situat între cele două mari oceane, Oceanul Pacific la vest şi Oceanul Atlantic la est, cea mai mare suprafaţă aflându-se în emisfera sudică.

Suprafaţă:

17.830.000 km²

Populaţie:

387.500.000 locuitori

Cele mai mari oraşe:

Buenos Aires, Rio de Janeiro, Sao Paulo, Lima, Bogota, Caracas, Santiago, Asuncion şi altele

Limbi vorbite:

Engleză, spaniolă, portugheză, franceză, olandeză

Fus orar:

-2 ore până la -5 ore faţă de Greenwich

america de sud harta


America de Sud

 

Relieful şi alte aspecte din America de Sud:

America de Sud este legată de America de Nord printr-un istm îngust care este America Centrală. Din punct de vedere al populaţiei se află abia pe locul cinci după Asia, Africa, Europa şi America de Nord. Relieful Sud American este complex, în partea de vest a continentului pe toată lungimea sa, întinzându-se lanţul munţilor Anzi, iar în partea centrală se află pampasul, o întinsă câmpie sud-americană. În partea de sud a continentului clima se răceşte şi aici se află Patagonia, o regiune cu un climat rece cu mulţi gheţari. Are o lungime nord-sud de peste 7.400 km şi o lăţime maximă de 5.200 km.

Fluviile, populaţia şi ţările din America de Sud:

Cele mai mari fluvii ale Americii de Sud sunt fluviul Amazon care este şi fluviul cu cel mai mare debit din lume, fluviul Orinoco şi fluviul Parana, toate vărsându-se în Oceanul Atlantic. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Bazinul fluviului Amazon ocupă o suprafaţă de peste 7 milioane de km². Primii locuitori ai continentului se consideră a fi indigenii, precum populaţiile de moche, chimu sau incaşii. Ţările care fac parte din continentul Sud American sunt: Argentina, Bolivia, Brazilia, Chile, Columbia, Ecuador, Guyana Franceză, Guyana, Paraguay, Peru, Suriname, Uruguay şi Venezuela. Vizitaţi America de Sud!


America de Sud:

Argentina, Bolivia, Brazilia, Chile, Columbia, Ecuador, Guyana Franceză, Guyana, Paraguay, Peru, Surinam, Uruguay, Venezuela