WLJ

America de Nord e între cele mai bune locuri de văzut din lume

Bun venit în
America de Nord

Localizare:

America de Nord este al 3-lea continent ca mărime din lume fiind situat în întregime în emisfera nordică şi fiind mărginit la nord de Oceanul Arctic, la vest de Oceanul Pacific şi la est de Oceanul Atlantic.

Suprafaţă:

24.700.000 km²

Populaţie:

528.720.000 locuitori

Cele mai mari oraşe:

New York, Los Angeles, Chicago, Toronto, Montreal, Mexico City, Atlanta, Miami, Vancouver, San Francisco, Dallas, Houston, Boston

Limbi vorbite:

Engleză, franceză şi spaniolă

Fus orar:

-4 ore până la -8 ore faţă de Greenwich

america de nord harta


America de Nord

 

Relieful şi alte aspecte despre America de Nord:

America de Nord e din punct de vedere al suprafeţei sale al treilea continent ca mărime după Asia şi Africa, însă doar al patrulea în ce priveşte populaţia după Asia, Africa şi Europa. În partea de nord a continentului se află Cercul Polar de Nord, iar în partea de sud a Americii de Nord, uscatul se prelungeşte cu America Centrală şi apoi cu America de Sud. Relieful este foarte variat fiind format atât din regiuni de câmpie cât şi din munţi tineri în partea de vest precum Munţii Stâncoşi, unul dintre cele mai mari lanţuri muntoase din lume.

Populaţia, clima şi numele Americii de Nord:

Partea vestică a Americii de Nord a fost întotdeauna controlată de activitatea plăcilor tectonice. Densitatea populaţiei abia atinge 23 locuitori pe km², deoarece mari teritorii în zona de nord unde clima este foarte aspră, sunt de fapt total nelocuite. (Găsiţi mai multe călătorii pe blog.worldlifetimejourneys.com) Majoritatea populaţiei este concentrată în zona urbană, în marile oraşe. Statele Unite ale Americii este printre cele mai puternice economii ale lumii şi nu doar a Americii de Nord. Teritoriul este bogat în minerale şi combustibili fosili. Numele de America provine de la exploratorul Italian Amerigo Vespucci, care a fost primul European care a conştientizat că nu e vorba de Indii ci de un nou continent. Vizitează America de Nord!


America de Nord:

Canada, Mexic, Statele Unite ale Americii.